SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıAZALSA DA ZARAR SÜRÜYOR -
SORU : Borsanın rekorlar kırdığı zamanda sürekli değer kaybeden İttifak Holding acaba teknik olarak iflasa mı gidiyor da düşüyor. İttifak Holding hakkında bilgilendirme yapmanızı rica ederim. Gönderen : Köksal Karadeniz15.02.2021, 12:08

Son bir yıldır sermayesi küçük ve mali yapısı zayıf firmalarda finansal verilerle açıklanamayacak nitelikte çıkışlar yaşanıyor. Ancak zarar eden tüm firmalarda benzeri çıkışların olmadığını not etmeli. Söz konusu farklılık işlem hacmi ile doğrudan alakalı bulunuyor. İttifak Holding de zarar eden firmalar arasında yer alıyor. Şirket, son iki yıl sonu bilançosunda zarar etti. Açıklanan 2020 dokuz aylık bilançosunda da azalmakla birlikte zarar devam ediyor. Şirketin sermayesi 384 milyon TL ve bunun yüzde 91’i borsada işlem görüyor. Veriler son altı ayda ortalama günlük işlem hacminin 87,7 milyon TL olduğunu söylüyor. Zarara rağmen çıkışın diğer küçük hisseler gibi daha sert yaşanabilmesi için daha yüksek hacimle alımların gelmesini zorunlu kılıyor. Bununla birlikte hissenin Mart 2020’de düzeltilmiş verilerle 50 kuruş olan fiyatının Ekim 2020’de 4,16 TL’ye kadar çıktığını da belirtmekte yarar var. Sonrasında geriledi ve yaklaşık dört aydır yatayda hareket ediyor. Şimdilerde de 2,13 TL’den işlem görüyor. Zarar nedeniyle fiyat kazanç oranı bulunmayan hissenin piyasa defter değeri ise 3,93. Kâr etmekte zorlanan şirketin yatırımcıları harekete geçirebilecek bir hikayesinin olabilmesi önemli.

LORAS HOLDING ITTFH

Alış0,00

Satış3,65

Gün İçi En Düşük3,62

Gün İçi En Yüksek3,85

PD/DD1,17

FK2,77

Fiyat3,65

Değişim-2,41%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI