SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıAZALAN FİNANSAL GİDER KÂRI YÜKSELTTİ-
SORU : 12 aylıkta kar yazan Edip’in durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Şimdiden teşekkürler... Gönderen : Birol Güneş16.03.2020, 20:20

Edip Gayrimenkul, 2019 faaliyet dönemi sonunda kârını yüzde 77,94 oranında artırdı. Ancak esas faaliyetlerinden dolayı kârda azalma olduğunu göz ardı etmemeli. Şirketin gelirindeki artışa rağmen maliyet kaleminin daha hızlı yükselmesi esas faaliyet kârının yüzde 4 azalmasına yol açtı. Bununla birlikte finansal giderlerinin bir önceki yıla göre hızlı bir düşüş gerçekleştirmesinin ardından dönem sonunda kârını artırmayı başardı. Her ne kadar dönem sonu kârının artmış olmasını olumlu karşılamak gerekse de esas faaliyet kârını düşürmesi sıkıntı kaynağı olarak değerlendirilmeli. Tüm bunlardan ayrı olarak fiyat seyri takip edildiğinde geçtiğimiz şubat ayında 2,57 TL’ye kadar çıktığını sonrasında ise hızla gerilediği görülecektir. Halihazırda 1,14 TL seviyelerinde işlem göre hissenin piyasalardaki genel satış dalgasından olumsuz yönde etkilendiği görülüyor. Yaşanan satışların sürmesi halinde nominal değerinin altına kayması hiç de düşük ihtimal değil. Hissenin fiyat kazanç oranı ve piyasa defter değeri takip edildiğinde ise hayli düşük seviyede bulunduğu ve sektör ortalamasının altında kaldığı gözlenmekte. Söz konusu durum hisseye ilginin zayıf olduğu ve yatırımcının mesafeli kaldığını gösteriyor.

EDIP GAYRIMENKUL EDIP

Alış0,00

Satış15,61

Gün İçi En Düşük15,26

Gün İçi En Yüksek15,89

PD/DD1,95

FK4,61

Fiyat15,61

Değişim0,77%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI