SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıAŞIRI BEKLENTİ ÇIKARDI-
SORU : Konfrut’u nasıl görüyorsunuz? Birde daha önceki yorumunuzu okudum, hisse temmuz 2019 da 31,78’leri gördü yazmışsınız. Ama ben incelediğimde 6’larda anlayamadım. Gönderen : Mustafa Üçer27.04.2020, 12:13

Borsada işlem gören firmaların sermaye artırımında bulunması ya da temettü ödemesi yapması halinde fiyatlarda düzeltmeye gidilir ve dağıtılan kâr payı ya da artırılan sermaye oranında fiyat aşağıya indirilir. Konfrut Gıda geçtiğimiz ekim ayında aldığı kararla yüzde 400 bedelsiz sermaye artırımına giderek 6,6 milyon TL olan sermayesini 33 milyon TL’ye yükseltti. Artış 30 Ekim 2019 günü gerçekleştirilirken teorik fiyatı da 8,6 TL olarak açıklanmıştı. Bir gün öncesinde düzeltilmemiş kapanış fiyatı ise 43 TL idi. Aradaki fiyat farkı artan sermaye ile alakalı. Neticede sermaye artırımı sırasında artan hisse adedine bağlı olarak fiyat düzeltilmesine gidilmiş oldu. Aynı durum temettü ödemesinde de geçerli olup bu halde de şirketten çıkan nakitten kaynaklı olarak hissenin fiyatı düzeltilmekte. Tüm bunlardan ayrı olarak hissenin son bir ayda ciddi bir çıkış sergilediğini görmekteyiz. Fiyat, şubat ayında test edilen 9,63 TL’nin hayli üzerine çıkmış durumda. Son bir hafta sürekli tavan yaparken 27 Nisan 2020 günü tavanın çözülmesi sonucunda kapanışını 2,75 TL’den gerçekleştirdi. Satışların devamı halinde bir süre daha düşüş gözlenebilir. Henüz üç aylık bilançosu açıklanmayan hissenin kamuyla paylaştığı son 2019 yıl sonu bilançosundaysa kârda düşüş söz konusu. Ancak koronavirüs salgınından kaynaklı olarak şirketin satışlarını artırabileceği yönündeki beklenti hisseye yönelik ilginin devam etme ihtimalini canlı tutarken çıkış olasılığını da gündemde tutabilecektir.

KONFRUT GIDA KNFRT

Alış0,00

Satış10,68

Gün İçi En Düşük10,62

Gün İçi En Yüksek11,00

PD/DD3,11

FK10,19

Fiyat10,68

Değişim-2,02%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI