SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıAMAÇ İHRACATI BÜYÜTMEK-
SORU : Oylum hakkında olumlu bir gelişme var mıdır? İhracatı artacak, karı katlanacak diyorlar. Bilgi alabilir miyiz? Gönderen : İlker Çem25.01.2021, 17:58

Oylum 11 Ocak 2021 günü mevcut durum ve ileriye dönük beklentilerini yatırımcıyla paylaştı. Açıklamada geçtiğimiz yıl yurt dışı satış ağına Venezuela'yı eklediğini ve bu ülkeye ilk ihracatını grup şirketleri aracılığı ile gerçekleştirdiğini belirtti. Öte yandan geçen dönemlerde başlattığı İngiltere operasyonunun da başarılı şekilde devam ettiğini söyledi. Bu yıl da yurt dışı satışlarının ciro içindeki payını yükseltmeyi hedeflediği açıklamada yer alan bir diğer ayrıntı. Geride kalan beş yılın ilk üçünde zarar eden Oylum Sınai Yatırımlar kalan iki yılda ise düşük de olsa kâr açıkladı. Kamuyla son paylaşılan 2020 dokuz aylık bilançosunda da kârda artış yaşanması olumlu. Firmanın açıklamaları nazara alındığında mevcut durumda önemli bir değişim beklenmese de 2020 yıl sonu bilançosunda da kârını artırması beklenmeli. Öte yandan geçmiş satış verileri incelendiğinde cirosunun ağırlıklı kısmının yurt içi gelirlerden kaynaklandığı diğer satışlarının ise son iki yılda oluştuğu ve bunun da sembolik düzeyde kaldığı gözleniyor. 2020 dokuz aylık bilançosunda da benzer bir durum söz konusu. Brüt satışların 51,9 milyon TL’si yurt içi satışlarından gelirken diğer satış tutarı sadece 450 bin TL ile sınırlı. Bu itibarla her ne kadar ihracata ağırlık verdiğini belirtmekteyse de bu noktada daha fazla çaba sarf etmesi gerekiyor.

OYLUM SINAI YATIRIMLAR OYLUM

Alış0,00

Satış10,48

Gün İçi En Düşük10,36

Gün İçi En Yüksek10,77

PD/DD2,64

FK8,30

Fiyat10,48

Değişim-1,13%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI