SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıALICILAR GÜÇLENMELİ-
SORU : Bankacılık endeksiyle BIST 100 Endeksi birbirine çok yaklaşmıştı. Banka endeksinin ileri açılması bekleniyordu. Bu doğrultuda banka kağıtlarına yöneldik. Mevcut durumda Garanti hissesinin hedef fiyat ve vade ne kadar olmalı? Gönderen : Mehmet Bakıcı07.09.2020, 14:50

Borsanın performansı genel olarak BIST 100 Endeksi ile takip edilir. Endeksin seyrine bakıldığındaysa son iki yılda her ne kadar zirvesine yakın seviyede yatay bir seyir gerçekleştirse de uzun vadede yükselen bir ivme sergilediği görülmekte. Diğer taraftan bankacılık sektörünün performansı da BIST Banka Endeksi ile takip edilmekte. Bu endeks ise son 10 yıldır yatayda dalgalı bir seyir izliyor. Şimdilerde de tabana yakın hareket ediyor. Bu itibara sektörde yer alan banka hisselerin uzun vadede yatırımcısına kazandırmadığını söylemek pek de yanlış olmayacaktır. Benzer tespit Garanti Bankası için de geçerlidir. Şimdilerde 6,82 TL seviyelerinde bulunan hissenin işlem fiyatı 2010 yılı fiyatlarına denk geliyor. Bu itibarla hisseye uzun vadede yapılan yatırımın reel olarak zarar ettirdiğini söylemek pek de yanlış olmayacaktır. Yakından takip edildiğinde fiyatın Ocak 2020’de zirve seviyelerine ulaştığını ve şubat ayında da en yüksek 12,62 TL’yi test ettikten sonra hızla aşağı yöneldiği görülüyor. Yaşanan hızlı düşüşün ardından hisse şimdilerde mevcut seviyelerde tutunma çabası içerisinde. Yılbaşından bu yana gözlenen düşüşte yabancı satışlarının ciddi bir etkisi bulunuyor. Borsada işlem gören kısım içinde yıl başında yabancıların sahip olduğu pay oranı yüzde 72,21 iken şimdilerde yüzde 48,22. Satışların ağırlık bulması hissenin toparlanmasına mani oluyor. İlginin bankacılık sektörüne hacimli şekilde yönelmemesi halinde arada çıkışlar yaşansa da istikrarlı bir yükseliş beklenmemeli.

GARANTI BANKASI GARAN

Alış0,00

Satış71,20

Gün İçi En Düşük69,05

Gün İçi En Yüksek71,60

PD/DD1,22

FK3,42

Fiyat71,20

Değişim3,64%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI