SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Alarko Holding hissesinde yılbaşından bu yana devam eden yükselişin sürmesini bekliyor musunuz? Büyün kağıtlar yerinde sayarken Alarko’nun çıkışını neye bağlıyorsunuz? Gönderen : Erol Yıldırım12.06.2019, 20:27

Alarko Holding’in mali yapısındaki durum ile hissenin yıl başından bu yana fiyatında gözlenen hareket arasında bir uyum olduğunu söylemek zor. Zira şirket ilk çeyrekte zarar açıkladığı halde hissenin fiyatı yılın ilk gününden bu yana sürekli yükseliyor. Yılın ilk günü düzeltilmiş verilerle 1,78 TL’den işlem görürken şimdilerde 3,10 TL’de bulunuyor. Oluşan zarara rağmen hissenin fiyatındaki artış dikkat çekiyor. Şirket geçtiğimiz yıl da zarar ederken hisse ciddi bir değer kaybına uğramıştı. Ocak 2019’dan bu yana gözlenen çıkışın geldiği seviye göz önüne alındığında tepki çıkışı olarak değerlendirmek zayıf kalacaktır. Bu süre zarfında şirketle ilgili iki önemli gelişme yaşandığı görülüyor. Bunlardan ilki Tuzla’daki 29.623 metrekare arazisi ile ilgili. Şirket 15 Ocak 2019 günü yaptığı açıklamada söz konusu alanın 1986 yılında statüsünün kamusal sportif alan olarak değiştirilirken üzerinde imar izninin olmadığını şimdi ise imara açıldığını duyurdu. Açıklamada arazinin 23.493 metrekarelik bölümünün ticaret turizm konut alanına çevrildiğini kalan diğer kısım ise kavşak, yol, park alanı olacağı dile getirildi. Bir diğer önemli gelişme ise bağlı iştiraki Alsim Alarko ile ilgili. İştirakinin yüzde 50 hisseye sahip olduğu grup tarafından Romanya’da açılan demiryolu hattı ihalesinde Apata-Cata kesiminin yapım işini üstlendiği belirtildi. İşin toplam tutarının ise yaklaşık 619,6 milyon Euro tutarında olduğu belirtildi.

ALARKO HOLDING ALARK

Alış0,00

Satış137,50

Gün İçi En Düşük135,90

Gün İçi En Yüksek140,50

PD/DD2,55

FK4,65

Fiyat137,50

Değişim0,29%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI