SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Aksigorta’yı zamanında almadığıma çok pişmanım. Bu saatten sonra alsam kar eder miyim? Alım önerir misiniz? Gönderen : Fatih Övünç09.10.2019, 20:27

Aksigorta üç yılı geçkin süredir yükselen kanalda hareket ediyor. Hisse, 15 Şubat 2016’da düzeltilmiş verilerle en düşük 1,20 TL’yi görürken şimdilerde 4,99 TL’den işlem görmekte. Geçtiğimiz eylül ayında 5,50 TL’ye kadar çıkan hisse, halihazırda zirve seviyesine yakın fiyatlarda işlem görüyor. Hissenin bu denli güçlü çıkış sergilemesinde firmanın mali yapısının etkisi göz ardı etmemeli. Son dört yılda zarardan kâra geçti ve geçen üç yılda da kârını her defasında yükseltmeyi başardı. Açıkladığı 2019 altı aylık bilançosunda da kârını bir önceki yılın aynı dönemine göre büyütmeyi sağlayabilen şirketin yıl sonunda kâr artışını sürdürmesi pek de şaşırtıcı olmayacaktır. Mali yapıdaki olumlu seyir hissenin fiyatına da benzer şekilde yansıyor. Ancak belli bir noktadan sonra kâr satışlarının gelmesini de olağan karşılamalı. Bu itibarla özellikle piyasanın genelinde gözlenen düşüşlere bağlı olarak hissenin fiyatında yaşanacak gevşemeler söz konusu olabilir. Takas verileri takip edildiğinde ise halka açık kısmın yüzde 67,86’sının yabancı saklamasında olduğunu görmekteyiz. Veriler yabancı ilgisinin hiç de düşük olmadığını gösteriyor. Söz konusu oran yılın ilk günündeki verilerin üzerinde bulunuyor. Yabancılar paylarını korurken hisseyle ilgili beklentilerini sürdürdükleri anlaşılmakta. Söz konusu durum çıkışı destekleyen önemli bir dayanak olarak nitelendirilebilir.

AKSIGORTA AKGRT

Alış0,00

Satış6,24

Gün İçi En Düşük6,15

Gün İçi En Yüksek6,31

PD/DD3,07

FK8,49

Fiyat6,24

Değişim0,65%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI