SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıAĞIRLIK BİR ARACI KURUMDA-
SORU : Kartonsan her gün sindire sindire düşüyor. Bu düşüş nereye kadar devam edecek? Kasım 2020’den beri zarardan bu haldeyim ve bir sürü yatırımcı var… Gönderen : İsmail Yüksel11.10.2021, 20:32

Hisselerin çıkışı kadar düşüşü de olağan bir durumdur. Asıl sorun fiyat hareketi ile şirketin mali yapısı arasındaki dengenin bozulmasıdır. Zaman zaman aşırı artış ya da düşüşlerle bozulsa da bir noktadan sonra tekrar denge kurulabilmekte. Kartonsan’ı da bu çerçevede değerlendirmeli. Hissenin fiyatı geçtiğimiz yıl ciddi bir artış gerçekleştirdi. Düzeltilmiş verilerle mart ayında en düşük 9,68 TL’ye kadar inerken aralık ayında 132,89 TL’yi test etti. Gerçekleşen yüksek primin ardından satışlar olağan bir refleks olarak görülmeli. Neticede yaşanan hızlı değer artışlarının sonrasında kâr satışlar olağan bir durumdur. Halihazırda 45,38 TL’den işlem gören hissenin piyasa göstergeleri ise fiyattaki düşüşe ve kârdaki artışa bağlı olarak geriledi. Bununla birlikte halen sektör ortalamalarının üzerinde olduğunu hatırlatmakta yarar var. Şirketin yılın ilk yarısında gelir ve kârını artırması ise olumlu bir durum. Geçtiğimiz yıl da kârını büyüten şirketin bu yıl sonunda da kârını artırması şaşırtıcı olmayacak. Sermayesinin yüzde 21’i borsada bulunan hissenin halka açık kısmının yüzde 81,51’i ise İş Yatırım’ın saklamasında bulunuyor. Bu durum hissenin ağırlıklı olarak tek bir elde toplandığı şeklinde değerlendirilebilir.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

KARTONSAN KARTN

Alış0,00

Satış142,40

Gün İçi En Düşük139,60

Gün İçi En Yüksek153,70

PD/DD9,21

FK0,00

Fiyat142,40

Değişim-4,43%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI