SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı Masası974 BİN HİSSEYE İŞLEM YASAĞI -
SORU : Bütün kağıtlar çıkarken Serve’nin düşmesinin nedeni nedir? Daha da düşer mi? Yoksa buradan alsak kazanç elde eder miyiz? Gönderen : Ali Sayar06.02.2020, 20:09

Nominal değerinin altında işlem görürken ortaklık yapısının değişmesiyle birlikte Mayıs 2018’den itibaren hızlı bir çıkış sergileyen Serve Film Prodüksiyon, bu çıkışını Mayıs 2019’da 3,25 TL’ye kadar sürdürdü. Sonrasında ise sürekli olarak geriledi ve şimdilerde de 1,47 TL’den işlem görüyor. Piyasaların genel olarak yükselme eğilimi sergilediği bir ortamda dahi hissenin düşüş eğiliminde bir değişim yaşanmamakta. Hisse üzerinde yapay işlemlerde bulunulmaması ve bireysel yatırımcıların mağdur olmaması için SPK’nın hassas bir yaklaşım sergilediği gözlenmekte. Bu noktada büyük ortakların işlemlerini de takip ettiği anlaşılıyor. 7-8 Ocak 2020 günü bağlantılı iki hissedarın borsada satmak amacıyla işlem gören tipe dönüştürdüğü toplam 974,389 adet hisseyi SPK bir sonraki gün işlem yasağı kararı ile tekrar işlem görmeyen tipe dönüştürdü. Böylece söz konusu hisselerin borsada işleme konu edilmesini engellemiş oldu. Şirket 2018’de el değiştirdikten sonra hem faaliyet alanını hem de unvanını değiştirdi. Ortak değişimine bağlı olarak hissede hızlı bir artış yaşansa da firmanın gelirine bir katkısı gözlenmiyor. Firma her ne kadar zarardan sembolik düzeyde kâra geçmiş olsa da gelirinde artış söz konusu değil. Bu anlamıyla kâra geçmiş olmasını tek başına yeterli görmek mümkün değil. Asıl önemli olan firmanın gelir üretebilmesi ve kârın da bu gelirden kaynaklı yükselebilmesi. Halihazır Yakın İzleme Pazarında bulunan hissenin riskli yapısı varlığını sürdürüyor. Bu durum karşısında gereksiz risk almaktan kaçınmak daha doğru bir yaklaşım olacaktır.

KUVVA GIDA SERVE

Alış0,00

Satış39,38

Gün İçi En Düşük36,00

Gün İçi En Yüksek36,44

PD/DD33,26

FK469,27

Fiyat39,38

Değişim18,26%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI