SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı Masası1,5 MİLYARLIK DÖNEM KÂRI 11,3 MİLYAR OLDU-
SORU : Maaşımdan artanla sürekli her fiyattan Ereğli alsam acaba… 10 yıl sonra benim için çok iyi bir yatırım olur mu? Yoksa başka bir kağıt mı araştırayım. Gönderen : Emre23.01.2022, 21:08

Uzun vadeli beklentilerle yapılacak alımlar her zaman için daha düşük riskle getiri sağlaması açısından doğru bir yaklaşım tarzıdır. Yeter ki takip edilen şirketin gelir ve kâr büyümesinde bir aksama yaşanmasın. Ereğli Demir Çelik sektöründe önemli firmalardan birisi. Şirket son iki yılda kârda artış kaydedememiş olsa da son açıkladığı 2021 dokuz aylık bilançosundaki kârı 11,3 milyar TL oldu. Firmanın bir önceki yıl aynı dönem kârı 1,5 milyar TL seviyesinde bulunduğu nazara alındığında ciddi bir kâr artışı söz konusu. Kârdaki artışın satış gelirlerinden gelmesi uzun vadede kârını büyütme olasılığını güçlendiriyor. Bu itibarla firmanın yıl sonunda da kârdaki artışını koruması şaşırtıcı olmayacaktır. Ereğli hissesine uzun vadeli yatırımda bulunacakların gelir ve kârdaki büyümesinin devam ettiğini de gözlemeleri gerekmektedir. Bu itibarla şirket büyüme ivmesini koruduğu sürece yatırımı da hak edecektir. Halihazırda finansal yapısına göre hissenin göstergeleri makul seviyede bulunuyor. Bu da uzun vadede takip edilmesi için zeminin uygun olduğu yorumlarını güçlendirmekte.

EREGLI DEMIR CELIK EREGL

Alış0,00

Satış41,70

Gün İçi En Düşük41,54

Gün İçi En Yüksek42,20

PD/DD0,78

FK36,19

Fiyat41,70

Değişim0,29%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI