E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaZuckerberg ABD Kongresi'ne ifade verecek---

Zuckerberg ABD Kongresi'ne ifade verecek

Zuckerberg ABD Kongresi'ne ifade verecek
28 Mart 2018 - 01:04 borsagundem.com

Facebook'un kurucusu ve üst düzey yöneticisi Zuckerberg, kişisel bilgilerin izinsiz kullandırılması skandalı nedeniyle ABD Kongresi'nden gelen ifade verme davetini kabul etti. Google Alphabet ve Twitter da ifadeye çağrıldı

Facebook'un kurucusu ve Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Mark Zuckerberg'in veri gizliliği skandalı kapsamında ABD Kongresi'nde ifade vereceği duyuruldu. 

CNN'in haberine göre, Zuckerberg ABD Kongresi'nden Facebook kullanıcılarının kişisel bilgilerinin izinsiz ve usulsüz kullanıldığının ortaya çıkmasının ardından gelen talepler üzerine ifade vermeye karar verdi.

Adını vermemek kaydıyla konuşan bir Facebook yetkilisi, Zuckerberg'in senatörlerin sorularını yanıtlamak üzere birkaç hafta içinde başkent Washington'daki Kongre'ye geleceğini belirtti.

Zuckerberg'in Kongre'de ifade vermeyi kabul etmesinin, kişisel verileri toplayan diğer şirketlere yönelik baskıyı artırdığına işaret edilen haberde, ABD Senatosu'nun Facebook'un yanı sıra Google ve Twitter'ın CEO'larını ifade vermeye davet ettiği anımsatıldı.

Bu arada, İngiltere ve Avrupa parlamentoları da Zuckerberg'den konuyla ilgili kendilerine bilgilendirme yapmasını istemişti ancak Zuckerberg'in bu taleplere nasıl karşılık vereceği belirsizliğini koruyor.

Haberin ardından Facebook hisseleri bugün de değer kaybetmeye devam ederken, Twitter ile Google'ın çatı kuruluşu Alphabet'in hisselerinde de düşüş görüldü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KARTALAĞABEYLİ28 Mart 2018 02:38

    VE BU SALDIRILARDAN YURTİÇİ BAZI MEDYA KULUŞLAR TARAFINDANDA BİLİNİYOR VE ORTAK BİLGİ ALIŞVERİŞİ VAR..BUNA EMİNİM

  • KARTALAĞABEYLİ28 Mart 2018 02:26

    BIŞEYLERİN FARKINA VARDIKKİ UYARDIK ULEENN.SALAKMIYIZKİ SACMAYALAYALIM HA.NEDE TWETER KONUSUNDA YORUMLAMIYORUM?ÇÜNKİ ŞİMDİLİK YOK

  • KARTALAĞABEYLİ28 Mart 2018 02:23

    FACE BOOK KONULARINDA ARAŞTIRMA YAPANLARIN YORUMLARINDA VAR,KULLANICILARIN BIR ÇOĞUNDA PİKOLOJİ SORUNLARI OLUŞTUĞU .YAVV PİSKOLOJİK SORUNLAR OLUMUYORTAM TERSİ ÇAPRAZ SİBER SALDIRI YAPILIYOR.SİTENİN ALT TABANINDAN.OKİ BEN ÇOK KERELER UYARDIM..

  • KARTALAĞABEYLİ28 Mart 2018 01:57

    SİZLER İNSANLARI 2 SINIFA AYIRIYORSUNUZ ZENGİN VE FAKİR AMA GERCEK FARKLI İYİLER VE KÖTÜLER

  • KARTALAĞABEYLİ28 Mart 2018 01:53

    DÜNYA TİÇARETİULUSLAR ARASI TERÖR ÖRGÜTÜ TİÇARİ FALİYETLERİNİN TEHLİKESİ ALTINDADIR

  • KARTALAĞABEYLİ28 Mart 2018 01:45

    BENCE ORTADOĞU VE BOP YADA BUYUK İSRAİL PROJESİ BAZ ALINDIĞINDA SOYAL PAYLAŞIM SİTESİ ÜZERİNDEN BUYUK BI SALDIRI YAPILMASI PROJENİN PARCASI.TESADÜF DEĞİL..BU KONU DERİNLEMESİNE ARAŞTIRILDIĞINDA GERCEKLER ANLAŞILACAK

  • İSTEYEN ARAŞTIRSIN28 Mart 2018 01:38

    2012 YILI SONRASI SOSYAL PAYLAŞIM SİTESİNİN ALT TABANINDAN SBER SALDIRILAR YAPTI BUNA REAL EFEKT SİNYALLERİ ,SÜPER SONIK SİNYALLER VS VSVE ÖNCESİNDE ORTADOĞU ÜLKELERİNDE DE BU SALDIRILARIN YAPILDIĞINA EMİNİM