E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaZorunlu pay alımlar için yeni taslak---

Zorunlu pay alımlar için yeni taslak

Zorunlu pay alımlar için yeni taslak
01 Şubat 2021 - 23:47 borsagundem.com

Zorunlu pay alım teklifinden yaralanabilecek pay sahipleri ve pay tutarlarının belirlenmesine ilişkin esaslar düzenlendi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nunda (SPKn) yapılan değişiklikler ve piyasadan gelen diğer talepler de dikkate alınarak "II-26.1 sayılı Pay Alım Teklifi Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (II-26.1.ç) Taslağı" (Tebliğ Değişiklik Taslağı) hazırladı.

Tebliğ ile zorunlu pay alım teklifinden yaralanabilecek pay sahipleri ve pay tutarlarının belirlenmesine ilişkin esaslar düzenlendi. Zorunlu pay alım teklifi fiyatının belirlenmesine ilişkin esaslarda değişiklikler yapılmak suretiyle sadeleştirildi.

Pay alım teklifinde bulunma yükümlülüğünün doğmadığı haller ile muafiyet hallerine eklemeler yapılan tebliğe, üzerinde işlem yasağı, hukuki ihtilaf veya başka hak iddiası bulunan payların pay alım teklifine katılmasının aracılık sözleşmesine eklenen hususlar ile kısıtlanamayacağına dair hüküm eklendi.

Pay alım teklifi bilgi formunda yer alan bilgilerden sorumlu olan gerçek ve/veya tüzel kişiler arasına adına formun imzalandığı yatırım kuruluşu eklendi.

Öte yandan, tüm kişi ve kuruluşlar 19.02.2021 tarihine kadar Tebliğ Taslağı'na ilişkin görüş ve önerilerini görüş bildirme formu aracılığıyla veya "[email protected]" e-posta adresine ya da kurula yazılı olarak gönderebilecek.

SPK'dan Katar ile iş birliği

Borsa İstanbul'dan 4 hisse için tedbir kararı

Erdoğan: Yeni anayasayı tartışmanın zamanı geldi

Son 24 saatte Kovid-19 nedeniyle 124 kişi hayatını kaybetti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)