E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisZorlu Otel'de Karsusan heyecanı---

Zorlu Otel'de Karsusan heyecanı

Zorlu Otel'de Karsusan heyecanı
13 Ocak 2015 - 11:40 borsagundem.com

40 yıllık şirketin kaderini değiştirecek Olağanüstü Genel Kurul sona erdi. Yeni yönetim seçildi, Çevikler kazandı...

BORSAGUNDEM.COM - TRABZON 

Karadeniz halkının dişinden tırnağından artırarak kurduğu, halka açıldıktan sonra ise borsacıların oyuncağı konumuna gelen Karsusan Su Ürünleri için tarihi gün. Yeni bir yönetimle yeni bir döneme ‘merhaba’ diyecek olan 40 yıllık şirketin kaderini değiştirecek Olağanüstü Genel Kurul, Trabzon Zorlu Otel’de yapıldı. 

BORSA GÜNDEM’DEN CANLI YAYIN

İşte Karsusan Olağanüstü Genel Kurulu'ndan önemli anlar…
*Hissedarlar Olağanüstü Genel Kurul Salonu’na girmeye başladı. Kayyum Ahmet Demir'in ardından Hükümet Komiseri de salona geldi. 
* Hissedarlar salona girmeye devam ediyor. Salon dolmaya başladı. Kayıtlar sürüyor. Hazirun Cetveli hazırlanıyor. Vekaletname ve kimlik kontrolü yapılıyor. 
* Kayıt tamamlandı. Hazirun Cetveli hazırlandı. Hissedarlar salondaki yerlerini aldı. 
* Oy sayımı bitti. 3 milyon 594 bin hisse Hazirun’a kayıt yaptırdı. 
* Salonda heyecan.. Hükümet Komiseri, Hazirun Cetveli’ndeki kayıtlar üzerinden salonda bulunan hissedarların tek tek kimliklerini kontrol ediyor…
* Hükümet Komiseri Olağaüstü Genel Kurul için yeterli çoğunluğun olduğunu açıkladı. Genel Kurul başladı. Divan Başkanlığı’na Kayyum Ahmet Demir seçildi. Katipliğe Fatma Betül Topaloğlu getirildi. 
* Genel Kurul gündemindeki kritik 3. Madde (İstifa eden ve yeni atanan Yönetim Kurulu Üyelerinin Genel Kurul'un onayına sunulması) salonu ikiye böldü. Şu anda oy sayımı yapılıyor.
* Kritik madde geçti. Çok küçük bir farkla Çevikler yönetimde kaldı. Yönetim 1 milyon 806 bin payla onaylandı. 1 milyon 788 bin pay karşı oy kullandı.
* 5. Madde'nin görüşülmesine geçildi. Yeni yönetim için Divan Başkanlığı’na sunulan iki liste oylandı. Oylar sayılıyor.
*Artı Yatırım Holding A.Ş.’nin sunduğu yönetim listesi oylamayı kazandı. Yeni Yönetim Kurulu üyeliklerine Artı Yatırım Holding, Aydın Ildız, Birol Yenal Pehlivan, Hasan Tuncay Erol (bağımsız) ve Aziz Erkuş (bağımsız) seçildi.
* Mustafa Uğur Bayraktar’ın birlikte hareket ettiği grup 18 bin oy farkla yönetime girmeyi başaramadı.






TARİHİ GENEL KURUL’DAN NOTLAR
 
Olağanüstü Genel Kurul’un yapılacağı Zorlu Otel sabahın erken saatlerdinde Karsusan ortaklarıyla doldu. Saat 13.55 itibariyle hissedarlar Genel Kurul Salonu’nun girişinde toplandı. Genel Kurul’u toplayacak olan Kayyum da Zorlu Otel’e geldi. Olağanüstü Genel Kurul ve Hazirun Cetveli hazırlıkları son aşamada. Gözler Hükümet Komiseri'nde. Hükümet Komiseri'nin de Zorlu Otel'e gelmesiyle tarihi Karsusan Olağanüstü Genel Kurulu başlayacak
 
UÇAK KRİZİ

Karsusanla ilgili ilginç bir gelişme ise dün gece yaşandı. İstanbul’daki hava muhalefeti yüzünden uçaklar Trabzon’a kalkmayınca, Olağanüstü Genel Kurul hazırlıkları yapan gruplarda panik yaşandı. Bunun üzerine hissedarlardan bir kısmı karayoluyla Trabzon’a hereket etti. Diğerleri ise akşamın ilerleyen saatlerinde kalkan tarifeli bir uçakla gece yarısı kente indi.

OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL GÜNDEMİ

1- Açılış, Toplantı Başkanlığı'nın seçimi.
2- Toplantı tutanağının imzalanması için Toplantı Başkanlığı'na yetki verilmesi.
3- İstifa eden ve yeni atanan Yönetim Kurulu Üyelerinin Genel Kurul'un onayına sunulması
4- Dönem içinde görev alan Yönetim Kurulu Üyelerinin ayrı ayrı ibra edilmeleri.
5- Yönetim Kurulu üye sayısının Genel Kurul tarafından tespit edilmesi ve belirlenen sayıya göre yeni Yönetim Kurulu Üyelerinin seçilmesi
6- Yönetim Kurulu Üyeleri'nin huzur hakkı ve ücretinin tespiti.
7- Dilek,öneriler ve kapanış.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)