E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriZorlu: Marka satın alabiliriz---

Zorlu: Marka satın alabiliriz

Zorlu: Marka satın alabiliriz
15 Ağustos 2016 - 08:45 borsagundem.com

15 Temmuz darbe girişimine karşı Türk halkının birbirine sarılarak vatana millete sahip çıktığını söyleyen Zorlu Holding’in Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, “Bu beraberliği her alana yayalım. İşlerimize daha çok sarılıp daha fazla üretelim” dedi

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, 15 Temmuz darbe girişimini Türk halkının birbirine daha sıkı sarılarak, ülkeye, vatana, cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkarak, hep birlikte önlediğini söyledi. Zorlu, Türkiye'nin her zamankinden daha güçlü olduğunu belirterek SABAH'a şu değerlendirmeyi yaptı:

İŞİMİZE DAHA ÇOK SARILALIM
"Şimdi bunu her alana yaymalıyız. Bu kalkışmayı yapanlara vereceğimiz en güzel cevap işlerimize daha çok sarılmak, daha fazla üretmek ve ülkemizi müreffeh yarınlara hep birlikte taşıyacağımızı göstermek olacak. Türkiye ekonomisinin bu süreçte daha da sağlamlaşacağına inanıyorum. Çünkü bu süreçte borsadan bankalara, finansal piyasalardan reel sektöre kadar ekonominin tüm unsurları test edilmiş oldu. Dünya Türkiye ekonomisinin tüm kurumlarıyla dimdik ayakta olduğunu, demokrasiye yürekten bağlı halkı ile bu ülkenin geleceğinin aydınlık olduğunu gördü. 2015 yılında dünya ekonomisindeki kırılgan yapıya rağmen başarılı bir büyüme gerçekleştiren ekonomimiz, bu yılın ilk yarısında da güçlü bir performans sergiliyor. Bu olaylar esnasında daha da güçlenen birlik ve beraberlik duygusu, devlette hızlı bir şekilde hayata geçirilen yeniden yapılanma, yapısal ekonomik reformlar ve büyük projelerin hız kesmeden devam ediyor olması çok olumlu.

MARKA SATIN ALABİLİRİZ
Hem hükümetimiz hem de iş dünyası olarak bizler Türkiye'nin hedeflerine güçlü şekilde ilerlediğini, işlerin eskisinden de iyi bir şekilde gittiğini, yabancı yatırımcılara anlatıyoruz. İsrail ile yeniden buzların erimesi, Rusya ile yeniden işbirliği ortamını oluşturmamız çok olumlu. Bu gelişmeler doğrultusunda Türkiye'nin 2016'nın geride kalan döneminde de başarılı bir ekonomik performans sağlayacağına inanıyorum. Biz de Zorlu Grubu olarak bu koşullar doğrultusunda yatırımlarımıza kesintisiz olarak devam ediyoruz. Türkiye'de en çok istihdam yaratan 3 gruptan ve en büyük 4 ihracatçıdan biriyiz. Bu, bizim sorumluluğumuzu daha da artırıyor. Orta vadede birkaç milyar dolarlık yatırım yapmayı planlıyoruz. Bunun bir kısmı da yurtdışında olacak. Bu yüzden yurtdışından marka satın almak gibi bir düşüncemiz var. Özellikle dayanıklı tüketim malları alanında fırsatlar ortaya çıkarsa değerlendirmek istiyoruz. Zorlu Grubu'nun dünya şirketleri arasında yer almasını hedefliyoruz.

YENİ PAZARLARA AÇILIYORUZ
Vestel 152 ülkeye ihracat yapıyor ve 18 yıldır kendi sektöründe Türkiye'nin ihracat şampiyonu. Bulunduğumuz pazarları derinleştirerek ve yenilerine açılarak Türkiye'ye katkı yapmaya devam ediyoruz. Bu doğrultuda yatırımlarımız sürüyor. Türkiye'nin ilk yerli üretim akıllı telefonu Venus'ün yeni modeli V3'ü pazara sunduk. Dünya televizyon üretiminin yüzde 5'ini gerçekleştiren bir grup olarak 2020'de 40 milyon akıllı telefon üretmeyi hedefliyoruz. Tekstilde Avrupa ve Ortadoğu'nun en büyük entegre polyester iplik üreticisi, ihracatta Türkiye birincisi ve mikroiplik teknolojisinde dünya lideri konumundayız. Dünya devlerinin inovatif ortağı ve dünyanın büyük moda markalarının kumaş üreticisiyiz. Tekstilde de 30-40 milyon dolarlık bir yatırım hedefimiz bulunuyor."

ENERJİYE 2 MİLYAR DOLAR YATIRIM YAPTIK
Enerjiye son 10 yılda 2 milyar dolar civarında yatırım yaptık. Türkiye'deki santrallerimizin toplam kurulu gücünün yüzde 66'sı, toplam portföyümüzün ise yüzde 50.3'ü yenilenebilir enerji kaynaklarına dayanıyor. Güneş enerjisi alanındaki çalışmalarımız da devam ediyor. Yurtiçinde Osmaniye Sarıtepe Demirciler rüzgâr santralimizin, 59.85 MW kurulu güçteki ilk iki fazı sisteme bağlandı. 100 milyon euro yatırımla, toplam 80.3 MW kurulu güçte planlanan projenin yakın zamanda tam kapasite çalışmaya başlamasını hedefliyoruz. Kızıldere III (165 MW) ve Alaşehir II (45 MW) jeotermal santralleri de devam eden projelerimiz arasında yer alıyor. İsrail'de ortağı olduğumuz üç enerji santrali devreye girmiş durumda. Ülkede yatırımcısı olduğumuz santrallerle İsrail'in enerji ihtiyacının yüzde 7'sini 25 yıl boyunca karşılayabilir hale geldi. Ülkemizin yüksek potansiyele sahip olduğu alanlardan biri olan güneş enerjisi alanında panel ve güneş santrali yatırım araştırmalarımız devam ediyor. Enerjiye orta vadede yaklaşık 600 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlıyoruz. Gayrimenkulde Zorlu Center projemiz beş fonksiyonlu hizmet veriyor. Performans sanatları merkezimiz kendi alanında dünyada ilk beşe girme hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Zorlu Center aldığı ödüllerle Avrupa'nın en iyi projelerinden biri olarak ülkemizi gururlandırmaya devam ediyor. Türkiye'nin ilk nikel-kobalt işletme tesisini Manisa'da hayata geçirerek önemli bir başarıya imza attığımız madencilik ve metalürji alanındaki yatırımlarımız da derinleşerek devam ediyor.

Şelale Kadak/Sabah

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)