E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaZorlayıcı politikalara devam!---

Zorlayıcı politikalara devam!

Zorlayıcı politikalara devam!
15 Aralık 2013 - 10:34 borsagundem.com

İrlanda'nın maliye bakanı Noonan, çıkışın önemli bir adım olduğunu ancak zorlayıcı politikaların devam edeceğini söyledi

İrlanda Maliye Bakanı Michael Noonan yaptığı basın açıklamasında, İrlanda'nın bütçe açığı ve borcunun hâlen çok yüksek olduğunu söyledi.

İrlanda, Troyka olarak bilinen uluslararası kreditörlerin verdiği 85 milyar euroluk kurtarma programından çıkacak ilk ülke olmaya hazırlanıyor.

Kurtarma paketinden çıkışın yolun sonu olmadığını, bunun bir mihenk taşı olduğunu söyleyen Noonan, ancak aynı tür politikaların devam edeceğini belirtti.

Noonan, "İrlanda 3 yıl önce finansal durumunu kontrol altında tutmak için yardım aldı ve programın kemer sıkma programından bütçe açığını azaltmaya ve ekonomiyi dengelemeye kadar gereken şartlarını yerine getirdi" dedi.

Avrupa Birliği, Uluslararası PAra Fonu (IMF) ve Avrupa Merkez Bankası'nın politika yapımı ve İrlanda ekonomisinin yönü üzerinde büyük etkisi oldu.

Kurtarma programından çıkışın, bu etkinin azalacağı anlamına geldiğini ifade eden Noonan, bunun zorlayıcı politikalardan rahatlama anlamına gelmeyeceğini söyledi.

Noonan yine de ekonominin ilerlemekte olduğunu dvurgulayarak, "İnsanlar harcamaya başlıyor. Emlak fiyatları ilerliyor ve kırılgan. Ancak benim görüşüm işlerin iyi yolda olduğu yönünde ve önümüzdeki yıl, fedakarlık eden insanlar için çok daha iyi olacak" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)