E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZonguldak'ta korona virüsü alarmı: 13 kişi gözetim altında---

Zonguldak'ta korona virüsü alarmı: 13 kişi gözetim altında

Zonguldak'ta korona virüsü alarmı: 13 kişi gözetim altında
26 Şubat 2020 - 19:57 borsagundem.com

İran'dan Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki ERDEMİR limanına malzeme getirdiği öğrenilen 13 İran vatandaşı, tedbir amaçlı gözlem altına alındı. Bir kişide yüksek ateş gözlemlendiği bildirildi

Karadeniz Ereğli ilçesindeki Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’na (ERDEMİR) İran’dan malzeme getiren 13 İran uyruklu şoför; tedbir amaçlı gözlem altına alındı.

YÜKSEK ATEŞ GÖZLENDİ

13 kişiden 1’inde yüksek ateş gözlendiği öğrenildi. İlk olarak Kdz. Ereğli ilçesinde muayeneleri yapılan 13 İran vatandaşı, ambulanslarla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Site Hizmet Binası’na getirildi.

GENİŞ ÖNLEM ALINDI

Kan ve idrar örnekleri alınan İran vatandaşlarının hastanede gözlem altında tutulması için Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü’nde tedavi gören hastaların tahliyesi gerçekleştirildi.

Ardından Çevik Kuvvet ekipleri de özel donanımlı kıyafetleri ile hastane önünde geniş güvenlik önlemi aldı.

“HEPSİ İRAN KAYNAKLI GELEN KİŞİLER”

Açıklama yapan Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş gözetim altına alınanların tahlillerinin yarın sonuçlanabileceğini ifade etti. Vali Bektaş, şu ifadeleri kullandı;

*İlk olarak 5’ti sayı biraz çoğaldı. Çoğaldı ama yüksek ateşli 1 kişi var, diğerleri normal. Tedbir amaçlı olarak onları da numuneleri alınıp tahlilleri yapılacak.

*Tahlilleri muhtemelen yarın sonuçlanacak. Sonuçlara göre ya daha ileri tedaviye bakılacak. Ya da serbest bırakılacak. Virüs tespit edilirse ondan sonra karantina süreci olacak.

*Şu an 12-13 kişi var, 1 kişide yüksek ateş var. Hepsi İran kaynaklı gelen kişiler. Şimdilik tedbir amaçlı gözlem altında tutuluyorlar. Tahliller yapılacak. Gerekli kontroller tahliller yapılacak. Hepsi İran’dan gelen 13 kişi. (Sözcü)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Strateji01 Mart 2020 17:27

    Aciga satis 1 ay sureyle kapatilmazsa endex 45 bin dikkat

  • Bu ülkenin profu28 Şubat 2020 00:48

    Bu ülkenin profu bile kelle paça iç birşey olmaz diyiyor ve halk prim veriyorsa için ozaman ....

  • Birşey olmsz28 Şubat 2020 00:46

    Onlar iranlıların birüsü bize bulaşmazlar devammmm

  • Türkoğlutürk 27 Şubat 2020 09:43

    Merak etmeyin korkmayın, takunyalılar dan daha kötü değilya

  • buhdk27 Şubat 2020 08:09

    allah belanı versin :-*  :-*  :-* 

  • ...27 Şubat 2020 00:31

    ya ülkemizde çıkmasın.. millet kuru ekmek, makarna, bulgur yiyor... meyve yok, sebze yok, et yok, Allah göstermesin maske verende olmaz. halimiz duman olur. Allak korusun ya böyle şeylerde... köy okullarına instegramda bakıyoruz hayır işlerine... çocukların ayakkabısı botları yok yıl 2020 yani o halde fakır millet.

  • Psiko26 Şubat 2020 22:30

    Millette maske alacak para da yok,artık market poşeti geçiririz kafaya veya kondom

  • Osman26 Şubat 2020 22:09

    Herseyi de biliyorsunuz yine masallah.

  • Kastamonu26 Şubat 2020 21:00

    Kastamonuda da van ilinden gelen 2 kişi yüksek ateş ve kusma şikayeti ile izolasyonu odada bilginize.

  • girjej26 Şubat 2020 20:19

    Hani koronavirüsü yoktu aklımızla dalga geçmeyin resmi kurumlar bir an evvel açıklamalı artık yoksa saklarsanız binlerce kişinin ölümüne vebali olursunuz. Uşakta koronavirüslü birisi karantinaya alınmış şimdi de Zonguldak...Dünya ile entegre olmuş bir ülkede olmaması şaşılırdı yetkililer bir an önce açıklansın önlemimizi bir an evvel alalım yoksa binlerce kişi ölebilir Allah korusun

  • ...27 Şubat 2020 07:58

    Ne cahil adamlarsınız be korona virüs olmadan önce de her gün yüksek ateş bulantı gibi sikayetlerle hastaneye gelenler yine coktu. Ülkemizdeki bu durum koronaya bağlandı olay bu. Tespit yok korona şüphesi var okey.

  • Bika26 Şubat 2020 20:53

    Türkiye'de olduğu gibi Pakistan ve Endonezya'da olmaması yönetimden kaynaklıyor olabilir.