E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Ziyaret gereksiz ve provokatif---

​Ziyaret gereksiz ve provokatif

​Ziyaret gereksiz ve provokatif
09 Mayıs 2014 - 23:28 borsagundem.com

ABD yönetimi, Putin'in Kırım'ı ziyaretini "gereksiz ve provokatif" olarak niteledi

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, katıldığı bir televizyon programında Putin'in Kırım'ı ziyaretine yönelik soruları yanıtladı.

Carney, "Devlet Başkanı Putin'in Kırım'daki mevcudiyeti (işleri) kesinlikle kolaylaştırmıyor. ABD'nin de aralarında bulunduğu uluslararası toplum, bağımsız Ukrayna'nın parçası olan Kırım'ın Rusya tarafından yasadışı olarak ilhak edilmesini tanımıyor. Putin'in, Ukrayna'nın doğusu ve güneyi dahil, ülkedeki durumu daha da istikrarsızlaştırmaya yönelik her türlü girişimi hiç yardımcı değil" diye konuştu.

G-7 ülkelerinin, Ukrayna'nın istikrarsızlaştırılmasına yönelik eylemlerinin bedellerini ödetmek amacıyla Rusya'ya uyguladığı yaptırımları hatırlatan Carney, "Bu bedeller, Rusya'nın Cenevre'de ortaya koyduğu, durumu istikrarsızlaştırmak yerine, istikrara kavuşturmak için çalışacağına yönelik sözlerini yerine getirmemesi halinde artacak" dedi.

Carney, bir soru üzerine, Rusya'nın Ukrayna sınırından askerlerini çektiğine dair herhangi bir işaret de görmediklerini kaydetti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki de, günlük basın brifinginde, Putin'in Kırım'ı ziyaretini "provokatif ve gereksiz" olarak niteledi. Psaki, "Bizim görüşümüz bu ziyaretin provokatif ve gereksiz olduğu yönünde. Kırım, Ukrayna'ya aittir ve Rusya'nın bu noktada yasadışı ve gayri meşru adımlarını tanımıyoruz" ifadesini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)