E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisZiya Sesel – L.Ö. ilişkisi---

Ziya Sesel – L.Ö. ilişkisi

Ziya Sesel – L.Ö. ilişkisi
12 Ocak 2016 - 11:37 borsagundem.com

Hakkında çok sayıda suç duyurusu yapılan borsacı Ziya Sesel ile bir dönem SPK Piyasa Gözetim ve Denetim Dairesi’nde çalışan L. Ö. ilişkisi konuşuluyor

Bir dönemler borsanın önemli oyuncuları arasında yer alan ve Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) hakkında çok sayıda suç duyurusunda bulunduğu Ali Ziya Sesel ile L. Ö. arasında önemli bir bağlantı olduğu öne sürülüyor. Borsa kulislerinde konuşulmaya başlanan iddialara göre, Ziya Sesel ile eski SPK çalışanı L. Ö. arasındaki ilişki 2010 yılına kadar uzanıyor.

ÇAMLICA’DA BULUŞUYORLARMIŞ

İddialara göre ikili Çamlıca’da bir nargile kafede sık sık bir araya geliyorlarmış. Piyasa Gözetim ve Denetim Dairesi’ndeki görevinden alınan L. Ö. ile Sesel görüşmeleri birçok iddiayı da gündeme taşıyor.

ADNAN HOCA’YA YAKINLIĞIYLA BİLİNİYORDU

‘Kızıl İmam’ lakaplı Serhan Çevik’in bacanağı olan Ziya Sesel, Doğan Cansızlar’ın SPK Başkanı olduğu dönemde sivrilmiş bir isim. Adnan Hoca’ya yakınlığıyla bilinen Sesel, borsa tarihinde büyük operasyonlara imza atmış bir oyuncu. Sesel’in çevresindekilere bu ilişkiden sık sık bahsettiği borsa kulislerinde konuşulan iddialar arasında yer alıyor. 

ZİYA SESEL’DEN AÇIKLAMA

Kulis haberimiz üzerine Ziya Sesel, avukatı Baran Akcan aracılığıyla bir açıklama gönderdi. İşte o açıklama:  

“Müvekkilim Ziya Sesel, haberde ismi ve soy adının baş harfleri belirtilen L.Ö isimli bir şahsı tanımamakta olup herhangi bir ilişki içinde bulunmamış, haberde iddia edildiği gibi Çamlıca’daki bir nargile kafede hiçbir zaman görüşme gerçekleştirmemiştir. Müvekkil hakkında ileri sürülen bu iddialar asılsızdır. L.Ö. isimli şahsın kim olduğu tarafımızdan bilinmemektedir.

Müvekkilim hakkında SPK tarafından geçmişte suç duyurusu yapılmış ise de müvekkilim tüm bu suçlamalardan yapılan yargılamalar sonucu beraat ederek aklanmıştır. Müvekkilim hakkında yakın tarihler de herhangi bir suçlama, soruşturma ve kovuşturma bulunmamaktadır. Bahse konu haber ve yayınlanan fotoğraf müvekkilim hakkında sanki yeni suçlamalar ve suç soruşturmaları varmış gibi bir kanı uyandırmaktadır.

Ayrıca haberde Adnan Hoca olarak  tabir edilen kişiyle yakınlığı olduğu  ifade edilmiş ise de müvekkilin bu adı geçen şahısla herhangi bir yakınlığı bulunmadığı gibi aralarında bir ilişki de bulunmamaktadır.

Müvekkilim uzun süre boyunca borsa dünyasında başarılı bir oyuncu olup, Türk girişimcilerine borsa da danışmanlık yapmış, katkıları olmuş ve halen de yurtdışı piyasalarda etkin yeralan bir kişidir. Şu anda Dünya borsalarında çalışmaları ve danışmanlıkları devam etmekte olup, yabancı yatırımcıların yabancı borsalarda yapmış oldukları girişimlerinde başarı sağlayan bir kişidir.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Front13 Ocak 2016 11:15

    Frontçu demek yabancı alımlarını kurum çalışanlarından önceden haber alıp onlar almadan alıp haksız kazanç elde eden demek...

  • ylm12 Ocak 2016 19:44

    Güvenerdedehayırçolakaltaykarlıdağsuaydınyıldırımseselgörgülügüvener ve diğerleri anlayan anlamıştır...Yıllardır milletin kanını emenler...Spk bunları bilmiyormu istedikleri gibi at koşturuyorlar...!

  • l ö 12 Ocak 2016 17:21

    kim

  • Guester12 Ocak 2016 14:46

    Hissseci frontçu ne demek? Yurt dışı emirleri ne? Açıkca yazar mısnız? Bizde bilelim. Bir iddia atıyorsan açıkla .

  • Hisseci12 Ocak 2016 13:30

    En büyük frontçulardan biridir...Her yere avanta lavanta verilir...Yurtdışından gelen emirler avanta karşılığı alınarak birçok front işlemleriyle ün salmıştır...Zamanında iyi dolaplar döndürdü...Sırada Express İlhami mi var...

  • Şakir12 Ocak 2016 13:29

    Spk bu ilşkiyi araştırsın, Ziya'nın dosyalarına baksın.