E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZiya Selçuk'tan yüz yüze eğitim açıklaması---

Ziya Selçuk'tan yüz yüze eğitim açıklaması

Ziya Selçuk'tan yüz yüze eğitim açıklaması
17 Ocak 2021 - 21:42 borsagundem.com

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, katıldığı bir televizyon programında yüz yüze eğitimle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, "15 Şubat'ta okulların açılması ilke kararı var." ifadesini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, katıldığı bir televizyon programında yüz yüze eğitimle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Bakan Selçuk, "15 Şubat'ta okulların açılması ilke kararı var" ifadesini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un konuşmasından satırbaşları:

"Bizim baktığımız yer Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu ve Cumhurbaşkanımız önderliğinde Kabine'nin alacağı kararlara bağlı. Biz aslında çok kontrollü gittik. 15 Şubat'ta okulların açılması ile ilgili ilke kararı var.

15 Şubat'tan 10 gün önce net bir tablo karşımıza çıkar. Türkiye'deki durumun akışı nasıl diye baktığımızda bizim okulları açma hazırlığımız ve salgın seyrinin olduğunu düşünüyoruz.

Bakan Selçuk, okulların açılmasıyla ilgili muhtelif senaryolar bulunduğunu belirterek, yüz yüze eğitimin kademeli olarak başlayacağını duyurdu.

OKULLAR KADEMELİ OLARAK MI AÇILACAK?

Şimdi bununla ilgili karar salgının seyri bakımından Bilim Kurulu'nun ortaya koyacağı tavır; tüm sınıflar açılabileği şeklinde ise, bizim başka ne senaryomuz vardı. 2 gün 2 gün seviye sınıfları vardı. Dünyaya baktığımızda küçük yaşlarda riskin daha az olduğunu görüyoruz. Bizim hali hazırda gördüğümüz tablo şu. Hiç açılamayan sınıflarımız vardı bizim. 7. sınıflar 10. sınıflar aslında öncelik olarak dikkat alanımızda tutuyoruz. Sınav grubunda olan çocuklarımız var, Staja başlayacak olan öğrencilerimiz var. Onları göz önünde tutuyoruz. Söylediğim gibi salgının seyrine bağlı olarak bunlardan hangisinin hayata geçeceğini, yaklaşık 15 gün kala açıklamış oluruz."

Aşılamadan sonra okullar ne zaman açılır?

 

İlk dönem okullarda sınav sistemi nasıl olacak?

 

Özel okulların para iadesi için emsal karar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Chomar18 Ocak 2021 01:08

    Özel okullar açılsın paralar aksın. İsterse günlük ölüm sayısı 1000 olsun. Yeter ki özel okul sahipleri ceplerini doldursun.

  • Osman18 Ocak 2021 00:13

    Okullar açılmalıdır gençler risk grubunda değiller öğretmenler aşılanmalı herkes ders başına 

  • Piskevit18 Ocak 2021 09:39

    Seni virüs yüzünden yakınlarını kaybeden ailelere teslim etmek gerek.

  • Can18 Ocak 2021 00:12

    Bakanım ben senin bi dediğini anlıyorsam Arap olayım!! Dinliyorum, okuyorum yok arkadaş ne diyorsun anlamıyorum, açılacak diyorsun ertesi gün kapatıyorsun, tarih üstüne tarih veriyorsun ama bişey yok hep temenni ediyorsun, Cumhurbaşkanımız sizi eğitimcisiniz diye atadı yani eğitime bir şeyler yapın artık, çünkü Türkiye Cumhuriyeti haritasının popüler olmayan şehirlerinde çocuklar karda kışta internet kovalıyor okumak için bu çocuklar Avrupa ülkelerinde olsa altın değerinde olurdu.

  • Ali 18 Ocak 2021 00:09

    İşyeri kapalı... Okul açık...Hangi mantıkla... Okulda risk yok... Başka yerler riskli... Üniversite okul...En fazla yoğunluk alanı... Gençlerin için coronanın önemi sıfır... Asıl eve taşırsa sıkıntı

  • Ali bey17 Ocak 2021 23:56

    Özel okullar ücretlerini aldı. Artık acilmasa da olur :)

  • Murat17 Ocak 2021 22:42

    Okullar açıldığında aile büyüklerine hastalık bulaşırsa bunun hesabını kim verecek.

  • Murat17 Ocak 2021 23:30

    Hasteneden veya diğer taraftan tabiki Allah bilir, online derslere katılırsınız,başarılar.

  • Misafir17 Ocak 2021 22:58

    Ne olmasını istiyorsun çocukların bir yılı hebamı olsun ayriyeten sen hiç dısarı cımmıyorsun sanırım veya cocugunu hiç dısarı cıkarmıyorsun

  • Vatandaş17 Ocak 2021 22:48

    Tabi ki kimse. O esnada özel okul sahibi Ziya Selçuk efendi sıcak evinde kahvesini yudumluyor olacak.

  • Keşke öyle olsa17 Ocak 2021 22:29

    Bi turizm bakanı bide bu, söyledikleri hep temenni daha söylediklerinde olan bisey görmedim

  • Okie Dokie17 Ocak 2021 22:19

    Söylediklerim bir bir çıkıyor. Nasıl ki Trump, FED'e faiz indir baskısı yaptığı gün Rockerfeller reyizin Trump'ın kalemini kırdığını ve Trump'ın artık seçilemeyeceğini ve bunun için de virüsün icat edildiğini söyledim. Şimdi de vaka sayılarının düzenli olarak düşürülmesinin özel okulların açılması için yapıldığını iddia ediyorum. Madem okullar açılacak kadar virüs bitirildi neden haftasonları milleti eve tıkıyorsunuz?