E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZiya Selçuk: Nisan ve kasımda iki ara tatil geliyor---

Ziya Selçuk: Nisan ve kasımda iki ara tatil geliyor

Ziya Selçuk: Nisan ve kasımda iki ara tatil geliyor
15 Mayıs 2019 - 11:28 borsagundem.com

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, 13 haftalık yaz tatilinin iki haftasının nisan ve kasım aylarında birer haftalık ara tatil olarak planlandığını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıklamalarından satır başları şöyle;

Yeni çalışma takvimi ile öğrenciler, ara tatillerde dinlenme fırsatı elde etmenin yanında, öğrendiklerini kontrol edecek ve öğrenmelerini derinleştirecek. Ara tatiller öğrencilerin olası öğrenme eksikliklerinin derinleşmeden ve yeni konular eklenmeden telafi edilebilmesi için uygun bir zaman olarak planlandı.

Öğretmenlerimizin tatil takviminde ise değişiklik olmayacak. Sadece eğitim yılı kapanışı ve açılışındaki seminer dönemlerinin birer haftası yıl içerisinde alınacak. Öğrencilerin tatilde olduğu ara dönemler, öğretmen ve okulların kurumsal işleyişe yönelik ara değerlendirmelerle gerekli iyileştirmeleri yapabilmeleri için de bir fırsat olacak. Ara Tatillerde veli toplantıları, zümre toplantıları, mesleki gelişim çalışmaları, kişisel ve sosyal gelişim etkinlikleri, okulların fiziki yenilenmeleri yapılacak.

Bunun yanı sıra bir ana tema başlığında; bilim, kültür, sanat ve spor alanında etkinlikler planlanacak. Çocukların ara tatillerde huzurevleri ziyaretleri, yardımlaşma faaliyetleri, aile ziyaretleri, okul kulüp çalışmaları gibi toplumsal fayda çalışmaları yapmalarına imkân tanınacak. Okul öncesi, ilkokul 1.sınıf, ortaokul 5. Sınıf ve ortaöğretim 9. sınıf öğrencilerine uygulanan Oryantasyon Eğitimi okul açılmadan önceki hafta hayata geçirilmeye devam edecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ16 Mayıs 2019 02:31

    ÇOCUKLUK YILLARIMDA CUMARTESİDE OKUL VARDI ŞİMDİ SÜREKLİ TATİL DÖNEMİNE GEÇMİŞ GİBİ OLDUK KAPATALIMDA TATİLDEYİZ DİYELİM BU MİLLETİ YATIRMAYA ALIŞTILARDA ESKİDEN BİR SÖZ VARDI TÜRK ÖGÜN ÇALIŞ GÜVEN ŞİMDİ İSE TÜRK YATTA BÜYÜ DİYELİM.MAŞŞALAH DİYELİMDE NAZAR DEGMESİN.

  • puhahaha15 Mayıs 2019 22:51

    yahu adam ilkokuldan üniversiteye 25 yıl okulda okuyor ingilizce öğrenemiyor. 2 hafta uzatsan okulu ne olacak hahaha güleceğim yoktu. Eğitim sisteminde tek değişen anlımız, atatürk resimleri, eklenen 15 temmuz ve bazı din üzerine yalakalık yapan kişilerin eklentileri. okul açık olsa nour kapalı olsa nolur? matematik öğret adam 20 yaşında bilmiyor, ingikizce öğret.  ya işmiş gibi laf olsun.

  • Mert Yeni15 Mayıs 2019 22:46

    Çalışan anne babalar ne yapacak?Çocuklara kim bakacak?Onlarda izinli sayılsın.

  • şaka gibi15 Mayıs 2019 21:46

    Öğretmenlere zam da yapmamız lazım.o tatil dönemini değerlendirmesi lazım.Devlet bunu unutmasın.

  • Dd15 Mayıs 2019 15:12

    Okulları kapatın. Zaten mezun olduktan sonra ya tinerci ya kapkacci  oluyorlar.  Ya kadın ticareti uzmanı oluyorlar.

  • gokhan temiz15 Mayıs 2019 14:22

    cok ilginc bi ulke kalitesiz egitim kalitesiz ogretmenler birde diyor ki ogretmenlerimiz rahat nefes alsin saka gibi cocuklarin egitim ve ogrenimini nasil gelistireceklerine kafa yorsalar bence 

  • Yagiz15 Mayıs 2019 12:34

    Eğitim en büyük sorunu daha fazla tatil getirmekti zaten!

  • lokman15 Mayıs 2019 13:48

    yaz tatilini 2 hafta kısaltıp 1 haftası kasımda diğer haftasını nisanda olacak şekilde ayarladık Sn. Ziya Selçuk. Toplam tatilde azalma veya artma yok. 

  • Volkan15 Mayıs 2019 12:20

    Güzel uygulama. Çalışanlar kültür turu yapar, aileler buluşur. Derslerde geri kalan öğrencilerde zayıf konuları tekrar eder,  .Yaz tatili çok uzun umarım oradan 2 hafta kısılmıştır.