E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıZirveyi zorlayan dolar yön arayışında---

Zirveyi zorlayan dolar yön arayışında

Zirveyi zorlayan dolar yön arayışında
22 Haziran 2021 - 10:05 borsagundem.com

Geçen haftayı yükselişle geçiren ve 8,80 sınırına dayanan dolar/TL, bu sabah yön arayışında. Dolar/TL, 8,77'deki dünkü kapanış seviyelerinin hemen altında işlem görürken euro/TL ise 10,45 düzeyinden 10,42'ye geriledi.

Yurt içinde Tüketici Güven Endeksi ve Hazine ihaleleri izleneceği günde yurt dışı piyasaların en önemli gündemi ise Fed Başkanı Jerome Powell'ın Temsilciler Meclisi'ne yapacağı sunum olacak. 

Hazine'nin Haziran ayı takvimini tamamlayacağı bugünkü ihaleler, HDP kapatma davası, aşılama hızı ve turizm ile döviz girdisi, TL varlık fiyatlamalarında izlenen ana gündemler arasında yer alıyor.

Haftanın ilk günü 8,80 sınırına kadar yükselen dolar/TL, günü 8,77'den noktalarayak üst üste yükselişini 6. güne taşıdı. Bu sabah ise döviz piyasaları hafif gerilese de yön arayşında. Dolar/TL, düne göre 8,75-8,76 seviyelerinden el değiştirirken euro/TL ise yüzde 0,3 civarında aşağıda 10,42 dolaylarında işlem görüyor.

10.05 itibarıyla dolar/TL 8,7455, euro/TL 10,4151 seviyesinden işlem gördü.

DOLARDA YÜKSELİŞİN SONU MU?

Küresel piyasalarda dolar son günlerdeki kazanımlarının ardından bugün soluklanırken, Fed'in para politikasında sıkılaşmaya yönelik açıklamalarının ardından işlemciler ipuçları için Fed Başkanı Jerome Powell'ın bugün yapacağı konuşmayı takip edecekler. Powell'ın açıklamaları TSİ ile 2100'da gerçekleşecek.

Küresel piyasalarda özellikle Asya piyasalarında dün görüşen sert satış baskısınun bugün devam etmiyor. Dolar endeksi dün yaklaşık %0.5 geriledikten sonra 91.915 seviyesinde yatay işlem gördü. Endeks geçen haftanın sonu bu haftanın başında 92.5 seviyesine kadar yaklaşmıştı.

Dolarda yükseliş geçici mi?

 

Borsada toparlanma çabasının sürmesi bekleniyor

 

Yabancı fon, MLP'de yüzde 5'i geçti

 

Küresel piyasalarda gözler Powell'ın sunumunda

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)