E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıZirveler geride kaldı, gözler şimdi merkez bankalarında---

Zirveler geride kaldı, gözler şimdi merkez bankalarında

Zirveler geride kaldı, gözler şimdi merkez bankalarında
15 Haziran 2021 - 08:02 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış bekleniyor.

Piyasa gündeminin çok yoğun olduğu haftaya başladık. Hafta sonu G7 Zirvesinden çıkan Çin kararları, Çin’in bu kararlara karşı yaptığı açıklamalar endişe yaratsa da, tüm dünyada aşılanmanın hızlanması risk iştahını destekliyor.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Yurtiçi piyasalar Türkiye ile Çin arasındaki Swap Anlaşmasının 6 milyar dolara yükselmesi ve dün başlayan NATO Zirvesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden arasındaki görüşmeden olumlu görüşler çıkacağı beklentisi ile endeksi haftaya pozitif başladı. Piyasa açılışının ardından NATO tarafından Çin ile ilgili yapılan açıklamalar BİST100 endeksine satış getirdi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye ve ABD gibi bazı NATO müttefiklerinin Afganistan'da bulunan havaalanı gibi kritik altyapıların sürdürülebilir olması için doğrudan diyalog halinde olduklarını söyledi. Stoltenberg Çin ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Stoltenberg, 'Çin'in yükselişine bir ittifak olarak birlikte cevap vermeye ihtiyacımız var' dedi. BİST100 endeksi Dolar / TL’nin de yukarı yönlü seyri sonrası endekse gelen sert satışlar ile %0,45 oranında düşüşle 1.454 seviyesinden tamamladı. Spor sektörü payları %3,58 oranında değer kazanırken, madencilik sektörü payları %2,36 oranında değer kaybetti.

Dolar / TL haftaya geri çekilme ile başlasa da ABD 10 yıllık faizlerinin yükselmesinin de etkisiyle günü 8,40 seviyesinden tamamladı. Güne ise kur 8,47 seviyesinden başlıyor. Erdoğan - Biden açıklamaları dikkatle takip edildi. Özellikle Çarşamba günkü Fed Faiz Kararı ve Perşembe günü açıklanacak TCMB faiz kararı kurdaki yön hareketinin faktörlerinden olacak. Dolar / TL’den teknik olarak yukarı yönlü hareketlenmelerde 8,50 - 8,55 direnç seviyeleri olarak ön olanda olurken, geri çekilmelerde ise 8,40 - 8,28 seviyeleri yakından takip edilecek.

Asya borsaları Avustralya hariç geriledi

 

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Haziran kontratı, Pazartesi günü 1.568 - 1.585 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.576 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 4.689 artarak 603.509 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1571 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, özellikle 1.598’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.700 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.560 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.588 ve 1.598 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.570 ve 1.560 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)