E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriZiraat'ten 1.794 milyon TL kâr---

Ziraat'ten 1.794 milyon TL kâr

Ziraat'ten 1.794 milyon TL kâr
06 Ağustos 2013 - 17:59 borsagundem.com

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Ziraat Bankası'nın kredilerinin bilanço içindeki payını artırdığını belirtti.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Aydın 2013 yılı ilk yarısına ilişkin gelişmeler konusunda yaptığı açıklamada,  yılın ilk yarısında aktiflerin %11 artarken müşteri ağırlıklı bir bilanço oluşturma hedefi çerçevesinde kredilerin %27 oranında arttığını ve 1.794 milyon TL net kar elde edildiğini bildirdi.
    Hüseyin Aydın, köklü geçmişi bulunan Ziraat Bankası’nın bu yıl 150. Yılını kutladığını, yeniden yapılanmanın getirdiği dinamizm ile hedeflerini gerçekleştirme yolunda adım adım ilerlediklerini, şimdi ve sonrasında bir buçuk asırlık yaşına rağmen genç ve dinamik kalıp, çağının gerektirdiği bankacılığı yapacak kurumsallaşmayı tesis etme çabalarını sürdürdüklerini söyledi.
    Aydın, “Kredi değerlendirme, tahsis ve yönetimini, risk iştahını kurumsallaştıracak şekilde yeniden tesis ettik. Bu nedenle 2012’de aktif olmadığımız kredi piyasalarında artık daha etkin olmaya başladık. Ve bunu da sürdüreceğiz. 2013 ilk yarı kredi büyüme rakamlarımız da bunu teyit etmektedir. Ziraat Bankası, kredilerinin bilanço içindeki payını artırırken, müşteri odaklı yeni iş modeli kapsamında sürdürmekte olduğu yeniden yapılanma ile kurumsal ve bireysel müşterilerinin bankacılık hizmet ve ürün ihtiyaçlarını doğru hizmet noktalarından, zamanında ve uygun koşullarla karşılamaya devam etmektedir.” diyerek sözlerine devam etti.
Müşteri Memnuniyeti Odaklı Yapılanma ile Müşteri Ağırlıklı Bilanço
Ülkemizin hemen hemen her noktasında hizmet vermekte olan Ziraat Bankası’nın yaygın yurtiçi şube ağını, banka müşterisi tanımı gerçekleştirecek ve yeni iş modeli stratejileri ile uyumlu olacak şekilde yapılandırdıklarını, şube dışı kanalların geliştirilmesini teminen yatırım yapmakta olduklarını, yeniledikleri yeni internet siteleri ve internet şubesinin buna iyi bir örnek olduğunu, kitlelerle etkin bir bankacılığın buluşturulması için çalışmalarını sürdürdüklerini, sayılarını artırdıkları şubelerinde hem çalışanları için uygun çalışma ortamı hem de müşterileri için uygun hizmet alım noktaları sağlanması yönünde önemli adımlar attıklarını belirten Aydın “150. yılımızda 150 yeni şube açmayı planladık ve bu şubelerin 66 adedi hali hazırda açılmış durumdadır. Özellikle büyük şehirlerde rekabette daha etkin yer alıyor olacağız.
    Müşterilerimize daha iyi hizmet sunmak amacıyla planlamasını yaptığımız yeni hizmet modelimiz tüm şubelerimizde uygulamaya alınmıştır. Şubelerimiz üzerindeki yoğunluğun azaltılması, müşteri memnuniyetinin ve operasyonel verimliliğin artırılması amacıyla operasyonel süreçlerin iyileştirilmesi ve etkinleştirilmesi sürmektedir.  Bu çerçevede tesis edilmiş olan operasyon merkezimiz aylık yaklaşık 1 milyon adet işlemin üzerinde bir hacme ulaşmış bulunmaktadır. Böylelikle yeniden yapılanmanın getirmekte olduğu ek işletme giderleri, etkin bir maliyet yönetimi ile dengelenmektedir. Müşteri ağırlıklı bilanço yapısını oluşturmaya başladığımız bu yıl müşteri memnuniyetini de üst seviyelere çıkarmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. İş ortaklarımız olarak gördüğümüz müşterilerimizi ve çalışanlarımızı en değerli aktiflerimiz olarak sayıyor ve her şeyin üzerinde tutuyoruz.” dedi. 
Dış Ticaretin Finansmanında Etkinlik ve Ziraat Finans Grubunun Tesisi Çalışmaları
Dış ticaretin finansmanında daha fazla söz sahibi olmak istediklerini, bu kapsamda uluslararası kuruluş ve bankalardan sağlanan kredileri artırmanın yanı sıra Nisan ayında sendikasyon kredisi temini ile kaynak yapısını da çeşitlendirdiklerini belirten Aydın, yabancı para işlemlerin bilanço içerisindeki payının artmakta olduğunu, Ziraat Bankası müşterilerine yurtiçinde ve yurtdışında en iyi hizmeti sunmayı hedeflediklerini,  yurt içi ve yurtdışı iştirak ve ortaklıklarının da yapılandırılması ve verimli hale getirilmesi çalışmalarının değişim projesinin içinde bulundukları safha içinde odaklandıkları hususların arasında ağırlıklı olduğunu, matriks yapılanmada Ziraat Finans Grubu kavramının ana çatıyı teşkil edecek şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini sözlerine ekledi.
Karlılık ve Verimlilik ile Büyüme
Hüseyin Aydın, sözlerine “Sürdürülebilir karlılık ve verimlilik içerisinde büyüyen, bilanço yapısı güçlü ve müşteri odaklı yapılanma hedefi ile Ziraat Bankası, müşterilerine ve ülkemize en iyi hizmeti sunmak için ve bir bankadan daha fazlası olmanın yüklediği sorumlulukların bilincinde olarak çalışmalarına devam etmektedir” diyerek son verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)