E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiZeybekci'den Moody's ve Fitch yorumu ---

Zeybekci'den Moody's ve Fitch yorumu

Zeybekci'den Moody's ve Fitch yorumu
02 Haziran 2018 - 15:53 borsagundem.com

Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Fitch ve Moody's'in bu dönemde Türkiye ile ilgili açıklamalarını tamamen manipülasyon ve spekülatif amaçlı'' dedi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci uluslararası kredi değerlendirme kuruluşları Fitch Ratings ve Moody's'in Türkiye kararlarını ilişkin değerlendirmede bulundu.

"Fitch ve Moody's'in bu dönemde Türkiye ile ilgili açıklamalarını tamamen manipülasyon ve spekülatif amaçlı Türkiye'ye yaklaşanların oyunlarına destek vermek amacıyla yapılan birer açıklama olarak görüyoruz" diyerek tepkisini ortaya koyan Bakan Zeybekci, "Bankalarımızın sermaye yeterlilik oranlarını, sermaye, özsermaye oranlarını gayet iyi biliyoruz. Bu konularla ilgili herhangi bir endişemiz, sıkıntımız yoktur. Bu değenlendirmeleri sağlıklı bulmuyoruz, aceleci ve maksatlı bir değenlendirme olarak buluyoruz" şeklinde konuştu.

Sözlerine, "Bizim için artık seçim dönemindeki bu değerlendirmelerin hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur" diyerek devam eden Zeybekci, "Nasıl ki 2017 yılında aynı kuruluşlar Türkiye'nin büyümesiyle ilgili beklentilerini 4-5 defa revize ettilerse aynı yaklaşımlarını 24 Haziran'dan sonra tekrar revize edeceklerdir" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ramiz03 Haziran 2018 11:44

    ee bu kuruluşlar yatırım yapılabilir notu verdiğinde türkiyeye sesiniz çıkmıyordu. biz başardık biz yaptık diyordunuz. not kötü gelince tükaka bu kuruluşlar. biz bizden kaynaklı değil diyorsunuz. buna ancak makarnayı damardan almış olanlar inanır

  • DÜRÜST OL 03 Haziran 2018 11:32

    GEÇMİŞ YILLARDA NOT YÜKSELİŞLERİ OLUYOR,HAKLI OLARAK IKTİDAR BUNU KENDI BAŞARILARI OLARAK GÖRÜYORDU. HER ŞEY KÖTÜ GİDİP DE NOT DÜŞÜNCE MASKARALIK BAŞLIYOR VE SUÇLU DERECELENDİRME KURULUŞU OLUYOR.

  • Berber bekri03 Haziran 2018 11:12

    Burda yorum yapanlar ve Sayın bakan bu iki kuruluş dedi diye dolar yükseliyorsa ekonomik kriz oluyorsa zaten olsun koskoca ülke doğru şeyler yapıyor bunlar dedi diye mi dolar yükseliyor. Batmış yandaşlara kredi ver önüne gelene para dağıt seçim derdine düş 16 yıldır satıp satıp ye üretim-0- ithalat patlamış vay dış güçler olmadı dolar lobisi berberler inanmıyor kasaplar yemiyor ..

  • SİZ03 Haziran 2018 10:18

    SİZ ANCAK YORUM YAPARSINIZ.DERECİLENDİRME KURULUŞLARI'DA İCRAAT YAPAR.

  • borsacı02 Haziran 2018 23:31

    bende takmıyorum ama küçük tasarruflarını döviz yerine borsaya yatıran birisi olarak her gün düşen borsada tepem atıyor. dövize yatırım yapanların yanında uyuz durumuna düşüyoruz. borsadan çıkış hızlanırsa dövizi daha da körükler. sonuçta kredi notunu takmayalım ama ekonomik göstergeleri de düzeltelim. o da sizin işiniz.

  • Fitch02 Haziran 2018 22:32

    Fitch'in hakim ortağı bir medya firması. Araştırın. Manipülasyon için medyada hakim olmak yetmemiş birde derecelendirme kuruluşu almışlar. Diğer derecelendirme kuruluşlarının hangi grupların elinde olduğuna da bakmak gerek. Bizim önüne konan bilgiyi yiyen ve araştırmayan sözde okumuş, özde cahil ve aciz kesim ise bu manipülasyonların hedef kitlesi.

  • emekci02 Haziran 2018 22:20

    bu adam resmen muhalefete çalışıyor :-*

  • Özer02 Haziran 2018 19:07

    Tebrikler bakanım,,

  • Palto 02 Haziran 2018 18:53

    Bu derecelendirme kuruluşları böyledir işte. Ellerine fırsat geçmeye görsün, hemen üşüşürler. Hem bunlar değil miydi zamanında notumuzu yatırım yapılabilir seviyeye çıkaranlar. Biz onu unutmadık daha. Bu derecelendirme kuruluşlarının yatacak yeri yok

  • tam traji komik02 Haziran 2018 18:07

    İş dolar olunca ellemeyin , dokunmayın piyasa fiyatı belirler diyordun , Bende şimdi sana diyorum ki Susmak lazım , konuşmamak lazım finans kuruluşları notunu belirler diyorum !!!