E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZeybekçi'den faiz ve Rusya açıklaması---

Zeybekçi'den faiz ve Rusya açıklaması

Zeybekçi'den faiz ve Rusya açıklaması
15 Haziran 2016 - 09:40 borsagundem.com

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Faizler yatırımcının 'Artık yatırım yaparım' dediği rakama doğru düşmeli, şu anda bu seviyeden uzağız" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Salı günü iftar programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Zeybekci, Türkiye'de faiz oranlarının olması gerektiği yerin çok uzağında olduğunu söyledi..Türkiye'de faiz oranlarının yatırımları ve tüketimi cesaretlendirecek derecede yeterince düşük seviyelerin oldukça uzağunda olduğunu belirten Zeybekci "Faizler yatırımcının 'artık yatırım yaparım' dediği rakama doğru düşmeli" dedi. 

Zeybekci, Avrupa Birliği (AB) ile gümrük birliği anlaşmasının 2017'de "güncellenebileceğini" ve Rusya ile anlaşmazlık konusunda Türkiye'nin özür dileyecek hiç bir pozisyonunun olmadığını söyledi.

Zeybekci, AB ile gümrük birliği anlaşmasının kapsamına tarım ürünlerinin de dahil edilmesinin ve güncelleme kapsamında Türk şirketlerinin AB'deki ihalelerde daha rekabetçi olmasına izin verilmesinin istenildiğini açıkladı. Zeybekci Türkiye'nin, AB'nin üçüncü taraflarla imzalayacağı serbest ticaret anlaşmalarına otomatik olarak dahil olmak istenildiğini belirtti.

ÖZÜR DİLEMEK ASLA AKLIMIZDAN GEÇMİYOR

Ekonomik Bakanı Zeybekci, Türkiye'nin 24 Kasım'da (angajman kuralları çerçevesinde) bir Rus uçağını düşürmesinin ardından özür dilemeyeceğini belirterek, "Asla. Aklımızdan bile geçmiyor. Türkiye özür dileyecek bir pozisyonda değildir" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)