E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiZeybekci: Yatırımcının istediğini vereceğiz---

Zeybekci: Yatırımcının istediğini vereceğiz

Zeybekci: Yatırımcının istediğini vereceğiz
07 Ağustos 2016 - 10:52 borsagundem.com

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yarın yapılacak Bakanlar Kurulu’nda yeni teşvik uygulamasına son şeklinin verileceğini söyledi. Zeybekci, bugüne kadar hiç yapılmayan teşvik uygulamalarını devreye sokacaklarını açıkladı.

Zeybekci, “16 Temmuz’da Ekonomik Koordinasyon Kurulu’nu (EKK) toplayıp bunları netleştirecektik. Ancak darbe girişimi nedeniyle erteledik” dedi. Zeybekci, EKK toplantısında ele alınan ve gelecek hafta son şekli verilecek teşviklerle ilgili şunları söyledi: “Türkiye’nin öngördüğü stratejik sektörlere yönelik teşvikler olacak. Bu savunma sanayi, petro-kimya, metalurji, demir-çelik, elektrik-elektronik, yenilebilir enerji teknolojileri, sağlık teknolojileri, ilaç sanayi, tarıma dayalı sanayi gibi alanları kapsayacak. Türkiye olarak sınırlı sayıda şirketle pazarlık usulü ile her sefer için ayrı şekilde, başbakanın başkanlığında pazarlık edilecek. Yatırımcıya soracağız; ‘yatırım yapacağın yere, sen ne istiyorsun, arazi mi, kredi karşılığında faiz desteği mi, enerji garantisi mi, 20 yıllık vergi muafiyeti mi, liman mı, demiryolu mu istiyorsun ?’ Karşı tarafın talebine bağlı olarak ama tabii ki bizim de uygun göreceğimiz şekilde, öyle dağları-denizleri isterse değil, gerekliliğine bakacağız.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)