E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZeybekci: Merkez Bankası'nın sıkılaşma ifadesine katılmıyorum---

Zeybekci: Merkez Bankası'nın sıkılaşma ifadesine katılmıyorum

Zeybekci: Merkez Bankası'nın sıkılaşma ifadesine katılmıyorum
08 Mart 2018 - 10:26 borsagundem.com

Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Merkez Bankamızın parasal sıkılaştırmaya yönelik söylemine ihtiyaç kalmadan, ekonominin önüne yeni daraltmalar getirmeden, enflasyonla mücadelede olumlu noktalara geleceğimize inanıyorum" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Merkez Bankası'nın aldığı kararı desteklediklerini ancak karar metninde yer alan "sıkılaştırma" kelimesine katılmadığını söyledi.

Zeybekci, "Merkez Bankamızın parasal sıkılaştırmaya yönelik söylemine ihtiyaç kalmadan, ekonominin önüne yeni daraltmalar getirmeden, enflasyonla mücadelede olumlu noktalara geleceğimize inanıyorum" diye konuştu.

Bakan Zeybekci, Türkiye'nin, ABD'nin gümrük vergisi kararından en çok etkilenecek ilk 10 ülke içinde yer aldığını, bunu kabul edemeyeceklerini de söyledi.

ABD'nin tavrına karşı Avrupa Birliği ile birlikte hareket edeceklerini belirten Zeybekci, "Türkiye olarak bu konuyu yakından takip ediyoruz. Gelecek ay ABD'ye bir ziyaretimiz olacak, ilgili bakanla bir görüşmemiz olabilir" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • lala08 Mart 2018 14:01

    bu adam yüzünden ekonomi batıyor, AK Parti oy kaybediyor. O yüzden Kılıçdaroğlu hıc elestırmıyor bunu. batırsın ekonomıyı dıye

  • Kamil08 Mart 2018 12:56

    Çok bildiğinizden bu hale geldi. MB faizi indirip kriz çıkınca topuda ona atarsınız. İstediğiniz tamda bu. Yiyorsa emir verin indirsin sorumluluk alın biraz.

  • KILIÇ08 Mart 2018 12:39

    KATKINIZ VARSA BİLELİM TEK KATKINIZ DOLARIN ATEŞİNİ YÜKSELTMEK BARİ BİLENEDE GÖLGE OLMAYIN.

  • Kerim08 Mart 2018 10:52

    Ulen enflasyonun sebebi yüksek kur.Ülkemiz birçok girdi mal ithal etmekte.Bütçe açığıda buradan gelir zaten.Yüksek döviz fiyatı ile alınan ithal mallar doğal olarak içeride artı fiyatlanır.Bunun için ya dövizi mümkün olduğunca aşağıda tutacaksın yada blunduğu yerde sabit tutmaya odaklanacaksın.Buda MB görevidir.Bunu nasıl yapacak mecburen faiz silahını kullanacak.Belli bir dönem faiz doğru noktada MB tarafından verildiği takdirde döviz stabilizasyonu sağlanır.Bunun sonucu Enflasyon düşer.Ekonomi böyle bir bilimdir.MB sıkılaştırma politi,kasıda Faizi kullanmaktan geçer.