E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiZeybekçi: Faizler yükselmeyecek---

Zeybekçi: Faizler yükselmeyecek

Zeybekçi: Faizler yükselmeyecek
18 Ocak 2014 - 13:12 borsagundem.com

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Faizler yükselmeyecek, milletin ve devletin faizleri yükseltmek gibi bir niyeti yok. " dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Biz istesek dahi Türkiye'de ekonomik kriz çıkaramayız, o kadar sağlam" dedi. Bakan Zeybekci, Denizli programı kapsamında Çal ilçesinde merkezi sıcak karışım asfalt yolun açılışına katıldı. 

Zeybekci, Çal Belediyesi önünde yaptığı konuşmada, Gezi Parkı eylemlerine değindi. Gezi olaylarında "Durdurulsun" diye açıklama yapanların şimdi de hükümeti durdurma işlemlerini başkalarına yaptırmaya çalıştıklarını savunan Zeybekci, bunu başaramayacaklarını söyledi. 

Zeybekci, Türkiye'nin, Gazi Mustafa Kemal'in gösterdiği muasır medeniyet seviyesi yakalayacağını ve onun üzerine geçileceğini belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bunu hep beraber birlik ve beraberliğimizle yapacağız. Bu tuzaklara düşmeyeceğiz. Önceden başkalarıyla yapmaya çalıştılar, olmadı. Şimdi 'yakından vurmaya çalışalım, kardeş eliyle yapmaya çalışalım' dediler. O da olmayacak. Bu toz duman geçecek. Bu rüzgar bitecek, kardeşler kucaklaşacak, bunun tersinin olması mümkün değil. Bu husumetten, bu şeyden hayır çıkacak, Türkiye, demokrasisini güçlendirerek çıkacak, hukuk sistemini güçlendirerek çıkacak. Türkiye devlet ve bürokratik yapısını temizleyerek ve güçlendirerek çıkacak. Bizim hiçbir kuşkumuz ve kaygımız yok."

Türkiye'de ekonominin bütün detaylarını bildiğini ifade eden Zeybekci, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin ekonomisi 28 Avrupa Birliği üyesi ülkenin ekonomilerinden daha güçlü. Bunu biz söylemiyoruz, onlar söylüyor. Şundan emin olun, bu sözümü bilerek ve altını çizerek söylüyorum. Biz istesek dahi Türkiye'de ekonomik kriz çıkaramayız, o kadar sağlam. Allah Başbakanımızdan, bakanlarımızdan razı olsun, sağlam hale getirmişler. İşte döviz çıktıydı, şu olduydu, bu olduydu. Bunların hepsi geçecek. Bunlar ekonomiye zarar vermez. Bilerek söylüyorum. kelimeleri de seçerek söylüyorum. 
Ekonomi kendi dengesini bulur. Faizler yükselmeyecek, milletin ve devletin faizleri yükseltmek gibi bir niyeti yok. Bu, tekrar yerine oturacak ve geçecek. Bizi bilirsiniz bizim hayatımızda 3 altın kuralımız oldu. Bunu hayat felsefemiz haline getirdik ve bunu da Başbakanımızdan öğrendik. Biz söz verdik mi canımız pahasına tutarız. Biz söz söyledik mi asla yalan söylemeyiz ve biz emanete ihanet etmeyiz ve ettirtmeyiz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YILMAZZ18 Ocak 2014 23:52

    piyasa ile inatlaşmanın ,ekonomik açıdan ne kadar riskli olduğu kurlardaki sert çıkışla gayet net ortada,,zamanlamayı iyi yapmazsanız ,faizin artmasını değil ,fazilerin yükselişini nasıl durdurabiliriz diye formüller aramaya başlarsınız.!!Nitekim önümüzdeki 6 aylık dönem içinde bu bahsetiğim tablonun olma ihtimali çok yüksek..umarım merkez bankası bunu görüp ,YAPMASI GEREKENİ BİRAN ÖNCE YAPAR..

  • x adam18 Ocak 2014 22:30

    Ekonomi lisansı hatta doktorası yapıp ekonomiden anlamayan insanların bulunduğu ülkemde Ekonomi Bakanınında Faiz/Dolar arasındaki ilişkiden haberdar olmaması doğal karşılanabilir. Üzülme memleketim bir gün sanada hakettiğin değeri verecek insanlar gelecek, üzülme milletim bir gün senin hakkını gözetecek insanlar gelecek.

  • ali18 Ocak 2014 21:22

    sayın zeybekçi öncelikle şirketiniz MNEDERES TEKSTİLDE dönen dolapları açıklayın!

  • alfacom18 Ocak 2014 18:24

    dolar/tl pazar asya borsaları açılır açılmaz satış yiyecek yani 2.20 lerden alıp 2.30-40 lardan ne de olsa satarım diyenler boşuna hayal kurmuş olacaklar.

  • ismail 18 Ocak 2014 17:19

    bunların ekonomi anlayışi bukader hala eski yüzyıllık anlayız nasıl tucan doalro ozman sendemi Erdem Başcı gibi çıkıcan yoksa

  • omerta18 Ocak 2014 17:07

    1$=1TL olacak diyenleri gördük buyrun şansınızı deneyin sizde

  • bakalım18 Ocak 2014 15:32

    eğer dedikleri gibi ekonomi sağlamsa dış mihrakların parasına ihtiyaç yoksa 6 ay faizlere dokunmasınlar o zaman inanırım

  • Borsacı18 Ocak 2014 15:05

    Önce spekulatörlerin ve TL ye güvenmeyenlerin doları yükseltmesini bekliyorlar. Sonra ne yapacaklar ise yapacaklar. Dışarıda Türkiye'ye gelmek isteyen Arap sermayesi bekliyor.

  • kandırmaca18 Ocak 2014 14:54

    Yıl sonu $ 1,92 diyordunuz 2,25 'e dayandı... Size niye inanalım ? 1 hafta sonra baz puan artarsa şaşırmam

  • yaerngümeli18 Ocak 2014 14:43

    Bakan faizler döviz yükselmeyecek diyorsa yükselmeyecek. O kadar.

  • KARTALY32318 Ocak 2014 14:27

    ÇOK DOĞRU..FAİZLER YÜKSELMAYECEK..DÖVİZ DÜŞSEDE CIKSADA..BORSA ÇÖKSEDE ,ÇÖKMESEDE..FAİZLER YÜKSELMEYECEK.YAPAN KENDİNE VE CEVRESİNE YAPACAK.......

  • edo18 Ocak 2014 14:18

    4 ayda dövizde % 35 devaluasyon oldu dışardan bedava para akışı kesilince yakında merkezde satacak döviz de kalmaz o kadar sağlam ekonomi

  • tarumar18 Ocak 2014 14:11

    Faizler yükselmeyecek demiş,Verdikleri sözü canları pahasına tutarlarmış,,o zaman merkez bankası 21 ocak toplantısında kesin faizleri yükseltecek..

  • yatırımcı18 Ocak 2014 14:04

    yüklü dolar euro alanlar satamıyacaklar çünki piyasada tl olmayacak bu oynaklık seçimde biter merkez faiz yükseltmiyerek elindeki dövizi en yüksek noktadan satacak sonrada seçimden sonra kenara geçip izliyecek

  • nurullah18 Ocak 2014 13:51

    "Biz istesek dahi Türkiye'de ekonomik kriz çıkaramayız, o kadar sağlam" ....... daha nasıl çıkartacaksınız anlayamadık...yeter bu halkla dalga geçmeyin............

  • veli 18 Ocak 2014 13:48

    ya kardeşim siz en iyisi marsa gidin... dünyada yaşadığınıza artık inanmıyoruz...isteseniz de artık bu krizi düzeltemezsiniz,....