E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaZengin yatırımcıların tercihi borsa ve gayrimenkul---

Zengin yatırımcıların tercihi borsa ve gayrimenkul

Zengin yatırımcıların tercihi borsa ve gayrimenkul
24 Şubat 2021 - 15:27 borsagundem.com

100 milyon doların üzerinde servetleri yatırımcıların oluşturduğu zenginler kulübü Tiger 21 üyelerinin üçte ikisi borsanın 2021’de kazandırmasını bekliyor. Zengin yatırımcıların en çok tercihi yatırımsa gayrimenkul


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hisse senetlerinin nasıl değerlendiği hakkındaki tüm konuşmalar devam etse de dolar milyonerlerinin neredeyse üçte ikisi borsanın 2021'i daha da yüksek seviyede sonlandıracağını bekliyor.

Bloomberg’in haberine göre, ortalamada 100 milyon doların üzerinde serveti bulunan girişimcilerin, yatırımcıların ve yöneticilerin oluşturduğu iş ağı olan Tiger 21 üyeleri portföylerinin ortalama %22’sini halka açık hisse senetlerinde değerlendiriyor. Zenginler kulübü her üç ayda bir 850 üyenin portföyündeki varlık tahsislerini açıklıyor.

Dünyanın dört bir yanındaki şehirlerde 15’er kişilik gruplarla toplanan zenginler kulübü üyelerin nasıl yatırım yaptıklarını değerlendirdikleri “portföy savunmaları” oturumları gerçekleştiriyor ve yatırım fırsatları üzerine tartışıyor. Üyeler arasında yapılan bir ankette, %65'lik bir kısmın borsanın yılı daha yüksek bitireceğini düşündüğü ortaya koydu.

Zengin yatırımcıların en çok tercih ettiği hisse perakende yatırımcılar arasında da popüler olan Apple hissesi. Tiger 21’ın Kurucusu ve Başkanı Michael Sonnenfeldt büyük teknoloji hisselerinin yanında Nvidia ve Tesla hisselerinin de tercih edilen hisseler arasında bulunduğunu belirtiyor.

Milyonerlerin gayrimenkul tercihi

Gayrimenkul yatırımları %27’le zengin yatırımcıların en büyük portföy tercihi olmaya devam ediyor. Sonnenfeldt, Tiger 21 üyelerinin korona virüs süreciyle birlikte "gayrimenkulde neyin sonsuza dek değiştiğini, neyin geçici olarak değiştiğini ve neyin hızlı bir şekilde geri döneceğini" anlamaya çalıştıklarını söyledi.

Sonnenfeldt, endüstriyel gayrimenkullerin özellikle internet dağıtım zincirinin belkemiği olan dağıtım merkezlerine olan ya yatırımların aşırı derece arttığını söyledi. Tiger 21 Başkanı limitli hizmet sağlayan otelleri dönüştürmek de dahil olmak üzere işgücü konaklama alanındaki yatırımların da popülerleştiğini açıkladı. Bu alanların şehir çevresinde bahçesi olan apartmanlara dönüştürülmesiyle kiracılardan yıllık yaklaşık 50 bin dolarlık gelir elde etmek mümkün.

Tiger 21 Başkanı, "Sektörlerin yeni bölgelere taşınmasıyla, çalıştıracakları işçiler için yeterli konuta sahip olmaları da kritik önem taşıyor" açıklamasında bulundu.

Gayrimenkul yatırımları üzerine uzun bir geçmişi olan Sonnenfeldt, New York şehrindeki gayrimenkul piyasasının muhtemelen 1970’lerdeki finansal krizden çok daha büyük bir zorlukla karşı karşıya olduğunu belirtiyor. Başarılı yatırımcı, “20 ila 30 yıllık bir görüşünüz varsa, piyasaya tek bir açıdan bakabilirsiniz. Ancak bugün satın alıp ve beş yıl içerisinde değer kazandırmasını bekliyorsanız, bu beş yıl öncesine göre çok farklı bir hesaplama gerektirecektir” dedi.

Kripto paralar çok sıcak

Özel amaçlı satın alma şirketleri ve kripto paralar hakkındaki soruya “Çok sıcak” ifadeleriyle cevap veren Sonnenfeldt daha az önce kripto para fonuna yatırım yapmaya hazırlanan bir üyeyle telefonda kripto paraların ve özellikle de Blockchain teknolojisinin daha birinci veya ikinci aşamasında olduğu tezini tartıştıklarını belirtti.

Riskli fonlar ve nakit gözden düştü

Zengin yatırımcıların sıcaklığını yitirdiğini düşündükleri yatırım ise riskli fonlar gibi görünüyor. Tiger 21 portföylerinde on yıl öncesine kadar yüzde 7 ila 9 oranında yer tutan riskli fonlar bugün yüzde 3’le en düşük yüzdelik puana düşmüş durumda. Sonnenfeldt konuyla ilgili, “Bunun bir nedeni, genellikle yüksek ücret yapılarına sahip olan riskli fonların yüksek getiri dönemlerinde kazanımlarıyla bu ücreti önemsiz hale getirmeleridir. Ancak düşük getiriye neden olan düşük faizli bir ortamında, ücretler oldukça yüksek ve oldukça uygunsuz hale gelir” ifadelerine yer verdi.

Çoğu yatırımcı gibi Tiger üyeleri de sabit gelirli piyasalarda ilgilerini çekebilecek fazla bir şey bulamıyor. Portföylerde sabit gelirli varlıkların payı %7 ile son on yılın en düşük seviyesine geriledi. Kovid-19’un erken dönemlerinde zengin yatırımcıların portföylerdeki nakit miktarı %19’la görülmemiş seviyelerde artmıştı. Ancak şimdilerde yatırımcıların borsaya dönmesiyle bu oranın daha normal %13 seviyelerine gerilediği belirtiliyor.

Küresel borsaları çöküşten kurtaracak üç sebep

 

Moody’s Türkiye için büyüme tahmini yükseltti

 

Analistlerden 'kripto para' uyarısı: Temkinli ve mesafeli...

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)