E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaZengin yatırımcılar teknoloji hisselerine odaklanıyor---

Zengin yatırımcılar teknoloji hisselerine odaklanıyor

Zengin yatırımcılar teknoloji hisselerine odaklanıyor
28 Temmuz 2021 - 11:33 borsagundem.com

Borsa hesaplarında 1 milyon doların üzerinde varlığı bulunan yatırımcılar, üçüncü çeyrekte teknoloji hisselerinin yükselişe geçeceğini düşünüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dow Jones Industrial Average’da bir gün içinde görülen 900 puanlık düşüş kalıcı olmadı ancak salı günü Nasdaq endeksinde görülen dönüş, piyasalarda düşüşe neden oldu. Dow ve S&P 500’deki son altı günün ilk düşüşü, dev teknoloji şirketlerinin bilanço açıklamalarından hemen önce gerçekleşti. Yakın zamanda borsa hesaplarında 1 milyon dolar ve üzeri miktarda varlık bulunan hisse yatırımcılarıyla yapılan bir anket çalışması, boğa piyasasının neden hızla devam ettiğinin sebebini ortaya koyuyor.

Aynı zamanda hisselerde bir günlük düşüşlerin içinde bulunduğumuz boğa piyasasını durdurmayacağının da işaretini veriyor. Zengin ve usta yatırımcılar üçüncü çeyrek bilançoları konusunda bir önceki çeyreğe göre çok daha boğa piyasası taraftarı bir tutum izliyor ve ABD ekonomisinin gücünden emin. Aynı zamanda teknoloji sektöründe karlılığın artacağı düşünülüyor. Boğa piyasası taraftarı olduğunu söyleyen milyonerlerin sayısı bir önceki çeyreğe göre %7 arttı ve şimdi yatırımcıların %65’i boğa piyasasının devam edeceğini düşünüyor.

Morgan Stanley’in E-Trade Financial’ı tarafından CNBC için yapılan araştırmada milyoner yatırımcıların büyük bir bölümü getirilerin orta seviyede olacağını düşünürken, %46’sı %5’lik maksimum getiri bekliyor.

Ancak ayı piyasası taraftarlarının endişe ettiği büyük düşüşü öngörenlerin sayısı oldukça düşük: Ankete katılanların yalnızca %6’sı piyasaların bu çeyrekte %10 ve üzeri bir düşüşle karşılaşacağını düşünüyor. E-Trade Yatırım Stratejisi Direktörü Mike Loewengart, “boğa piyasasının devam edeceği konusunda halen iyimserler ancak beklentileri daha gerçekçi ve nerede olduğumuz konusunda belirgin fikirleri var” dedi.

Ekonomik büyüme hayal kırıklığı yaratabilir

Zengin yatırımcılar enflasyon endişelerine rağmen ABD ekonomisine yönelik iyimser yaklaşımlarını sürdürüyor. Bu çeyrekte ekonomiye A ve B notu veren milyonerlerin yüzdesi %13 arttı. İkinci çeyrekte çekimser olanlar ise boğa piyasası tarafına geçiş yaptı. Milyonerlerin %41’i içinde bulunduğumuz ekonomik dönemi “genişleyici” olarak tanımladı. Bu rakam ise geçtiğimiz çeyrekte %30 seviyesindeydi.

Altfest Personal Wealth Management CEO’su Lew Altfest, “iyimserlikte psikolojik momentum var” dedi. Ancak korona virüsün bu iyimserliği tersine döndürme potansiyelinin de altını çizdi. Bu durum ise delta varyantının odak noktası haline gelmesiyle birlikte Dow Jones’a 900 puanlık düşüş olarak yansıdı. Altfest, “ortalamanın üzerinde büyümenin uzun sürmesi konusundaki iyimserlik devam edebilir ancak bundan bir yıl sonra normalleşmiş bir büyüme göreceğiz ve insanlar bunu görmek istemiyor” dedi.

Tam da bu nedenle tahvil piyasaları ABD Merkez Bankası’nın enflasyon ve faiz artırımı tartışmalarına getirileri yükselterek tepki vermedi. borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre beklenenden düşük gerçekleşen bir ekonomik büyümeye yönelik korkular ise geçtiğimiz haftalarda tahvil getirilerinde düşüşe neden oldu. Altfest yatırımcıların iyimser görünüme inanmak istediğini ve bir önceki yılla yapılan karşılaştırmalarda görünümün oldukça olumlu ortaya çıktığını söyledi.

Ancak ekonomik büyüme %2 ila %2,5 seviyelerinde istikrar kazandığında bu durumun yatırımcılar için “psikolojik bir temkinlilik” getireceğine dikkat çekti. Bu durum ise özellikle ABD borsalarındaki yüksek değerlemeleri etkileyecek.

Teknolojinin çekiciliği bilanço tutarlılığında

En büyük teknoloji isimleri ikinci çeyrekte geçici satışlara karşı savunmasız kalırken milyoner yatırımcılar teknoloji hisselerini üçüncü çeyreğin liderleri olarak görüyor. Teknoloji sektörünün üçüncü çeyrekte yüksek getiri için en yüksek fırsatı sunacağını düşünen milyoner yatırımcıların oranı %12 yükseldi. Bu yükseliş ise düşen tahvil getirileri ve teknoloji şirketlerinin devam eden gücü esnasında gerçekleşti. E-Trade’e göre teknoloji hisselerinin performansı tahvil piyasası için bir ölçüt görevi görüyor.

E-Trade’in araştırmasına katılan milyoner yatırımcıların %46’sı teknoloji hisselerini bu çeyrekte yüksek getiri elde etmek için tek odak noktası olarak belirledi. Bu rakam ise ikinci çeyrekte %34 seviyesindeydi. Altfest, “teknoloji hisselerinin büyük çekiciliği bilançolarda” dedi. Açıklamasının devamında, “bence teknoloji insanların zihninde her zaman döngüseldi. Çünkü insanlar her zaman fiyat-getiri oranlarından etkilenir” ifadelerini kullandı.

Teknoloji şirketlerinin karşılaştığı anti tröst denetimleri devam edecek ve trilyon dolarlık teknoloji şirketlerinin geleceğiyle ilgili endişeler yüksek. Altfest, “bu şirketlerin tepesinde kara bulutlar var ancak insanlar buna önem vermeyecek” dedi. Loewengart, “milyonerlerin eski favorilerine döndüğünü gördük” dedi. Açıklamasının devamında, “değer hisseleri bir süre yüksek performans gösterdi ancak ikinci çeyreğin sonunda teknoloji hisselerindeki güçlenen performans yatırımcıları çekti” ifadesini kullandı.

Borsalarda krizlerden korunmanın 4 yolu

 

Avrupa tahvilleri düşüşte

 

Piyasalar Fed'e odaklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)