E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZelenskiy'den Putin'e müthiş takas teklifi---

Zelenskiy'den Putin'e müthiş takas teklifi

Zelenskiy'den Putin'e müthiş takas teklifi
13 Nisan 2022 - 03:40 borsagundem.com

Ukrayna Devlet Başkanı, gün içinde yakalanarak gözaltına alınan muhalif milletvekili ve Putin'in yakın dostu Medvedçuk'u Rusların esir tuttuğu Ukraynalılarla değiştirmeyi önerdi

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığıyla tanınan ve bugün gözaltına alınan ana muhalefet partisi lideri Viktor Medvedçuk'la ilgili Kremlin'e müthiş bir teklif sundu. Zelenskiy, aynı zamanda Putin'in kızının vaftiz babası da olan Viktor Medvedçuk'a karşılık, Rusların esir tuttuğu Ukraynalılarla değişmeyi önerdi.

Zelenskiy, Ukrayna Güvenlik Servisinin (SBU) özel bir operasyonla gözaltına aldığı Viktor Medvedçuk'la ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Medvedçuk'un 48 gün saklanmayı başardığını ama sonunda yakalandığını ifade eden Zelenskiy, "Rusya Federasyonu'na Medvedçuk'u Rusların esir tuttuğu Ukraynalılarla değişmeyi öneriyorum. Kolluk kuvvetlerimiz ve ordumuz da bu olasılığı göz önünde bulundursun." diye konuştu.

Ukrayna'nın en büyük ikinci partisi olarak bilinen Yaşam İçin Muhalefet Platformu'nun lideri olarak tanınan Medvedçuk, Mayıs 2021'de devlete ihanet şüphesiyle ev hapsi cezası almıştı.

Ülkedeki savaşın başlamasının ardından ev hapsinden kaçtığı iddia edilen Medvedçuk'un, aynı zamanda Putin'in kızının vaftiz babası olduğu da öne sürülüyor.

Arakhamia: Ukrayna tarafı İstanbul mutabakatına bağlıdır

 

Pentagon, Ukrayna'ya destek için harekete geçti

 

Biden, Putin'in Ukrayna'da 'soykırım' yaptığını savundu

 

Putin: Ukrayna ile müzakereler çıkmaza girdi!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)