E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZelenskiy'den Putin için skandal iddia---

Zelenskiy'den Putin için skandal iddia

Zelenskiy'den Putin için skandal iddia
27 Şubat 2023 - 23:20 borsagundem.com

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i bir gün kendi yakın çevresinin öldüreceğini iddia ederek, "Yırtıcı hayvanlar yırtıcı hayvanları yutacak" dedi

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i, bir gün kendi yakın çevresinin öldüreceğini söyledi.

The Times'a göre bu yorumlar Ukrayna yapımı Year (Yıl) adlı bir belgeselde yer alıyor.

Bu ifadeler, Rus lider Putin'in halkına, Ukrayna'nın savaşı kazanması halinde bir ulus olarak hayatta kalamayacakları uyarısında bulunmasıyla aynı zamanda geldi.

Zelenskiy belgeselde, "Putin rejiminin kırılganlığının [Rus] devleti içinde hissedildiği bir an kesinlikle gelecek. Ve o zaman yırtıcı hayvanlar yırtıcı hayvanları yutacak. Bir katili öldürmek için bir neden bulacaklar" dedi.

Ancak analistler, Putin'in yakın çevresindeki sertlik yanlılarının, konumlarını Putin'e borçlu oldukları için ona karşı hareket etmelerinin pek muhtemel görünmediğini söylüyor.

Putin yakın zamanda NATO'nun nükleer kapasitesini dikkate almaktan başka çaresi olmadığını iddia etmiş ve ABD liderliğindeki askeri ittifakı "eski Sovyetler Birliği ve Rusya'yı dağıtmayı" istemekle suçlamıştı.

"Ukrayna bayrağını Ukrayna'nın her köşesine geri getireceğiz"

Zelenskiy pazar günü yaptığı açıklamada, savaşın sona ermesinin bir adımının Kırım Yarımadası'nın Ukrayna'nın kontrolüne geçmesi olacağına inandığını ifade etti.

Ukraynalı lider Twitter'da şöyle yazdı: 

"Burası bizim toprağımız. Bizim halkımız. Bizim tarihimiz. Ukrayna bayrağını Ukrayna'nın her köşesine geri getireceğiz."

"Putin ordusunun Ukrayna'yı dize getirme kabiliyetine fazla güveniyor"

CIA Başkanı William Burns ise Putin'in, ordusunun Ukrayna'yı dize getirme kabiliyetine "fazla güvendiğini" söyledi. Burns, Putin'in "zamanı kendi lehine kullanabileceğine, Ukraynalıları ezebileceğine, Avrupalı müttefiklerini yıpratabileceğine ve önünde sonunda siyasi yorgunluğun bastıracağına" inandığını ifade etti.

CBS'in Face the Nation programında konuşan Burns, "Putin bir noktada, Rusya'nın bazı en yoksul bölgelerine gelen tabutlarla birlikte, artan bedellerle de yüzleşmek zorunda kalacak" diye ekledi.

Zelenskiy, ABD Hazine Bakanı Yellen'ı Kiev'de kabul etti

 

Zelenskiy iddialı konuştu: Kırım’ı geri alacağız

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenskiy ile görüştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MERHALET KUŞUÖTMEZ28 Şubat 2023 12:21

    Zelenskiy paronayak olmaya başlamış felaketler öyle kolay bir şey değil tabiki yaşadığı tranvalar onu bu hale getirmiş gözüküyor.

  • baran28 Şubat 2023 12:19

    Karaktersiz yahudi bu ülkenin insanlarının bu haline gelmesinde senin hiç mi kabahatin yok.  Ukrayna da Ukraynalı olduğunu iddia edenler kadar Ruslar da var  bak sen kaçıncı defa Amerika dan uöak istedin gelmedi füze istedin gelmedi.  Ahmak adam hala Amerika nın yalakalığını yapıyorsun.  Sen ne anlarsın savaştan tiyatrocu ahmak?  Bak ülkenin kadınları İngiliz Fransız mafyası tarafından kaçırıldı. Avrupa zulmün rezaletin pisliğin merkezi haline geldi.  Peki sen hala niye anlaşma yoluna gitmiyorsun?   Amerikan askeri geldiği zaman özgür mü olacaksın aptal oğlan?  Tam tersi asıl o zaman işgal edilmiş olacaksın. Bir kaç milyar dolar için halkını köle etmiş olacaksın. Çok yazık. 

  • AHMET ÖZBİLEN28 Şubat 2023 12:13

    Rusya ukrayna nın tamamını topraklarına katacağını düşündüğü için tamamına operesyon yapıp yerle bir etmiyor çünkü bu binaların tekrar yapılması rusya büyük maliyet getirecektir zelenksy de kendi bir halt zannediyor.seçerseniz böyle kim olduğu bilinmeyen komediyenden olacağı bu ülkesini mahvetti.yakında rusya tüm ukrayna yı işgal edecektir.

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL28 Şubat 2023 00:18

    Senin ki halamın bıyıkları olsa dayım olsa demissin. (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6) 

  • Ali28 Şubat 2023 00:12

    Soytarı iki tane abd füzesi koyacam diye ülkeni mahvettin

  • baran28 Şubat 2023 12:21

    Bu arada Ruslara S5 füzelerini geri verip  her türlü ilişkilerimizi kesmemiz gerektiğini söyleyen 6 lı masa cambazalrı da Zelenski nin Türkiye de ki halefleri olduğunu anlamak zor olmasa gerek.

  • Selim28 Şubat 2023 08:02

    Abd ye yaramak için Ukrayna yı süpergüçlerin savaş sahası yaptı derin devleti olmayan Ukrayna halkı zor günler geçiriyor. Bir de bu adam kahraman gibi lanse ediliyor.