E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZelenskiy'den Donetsk için zorunlu tahliye emri---

Zelenskiy'den Donetsk için zorunlu tahliye emri

Zelenskiy'den Donetsk için zorunlu tahliye emri
31 Temmuz 2022 - 11:05 borsagundem.com

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, şiddetli çarpışmaların yaşandığı Donetsk bölgesindeki insanların 'zorunlu tahliyesi' talimatını verdiğini söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, şiddetli çarpışmaların yaşandığı Donetsk bölgesindeki insanların zorunlu tahliyesi emrini verdi. Donbas bölgelerinde yüz binlerce insanın hâlâ yaşadığını söyleyen Zelenskiy gece yaptığı televizyon konuşmasında Donetsk’in yanı sıra komşu Luhansk bölgesini de içeren daha büyük Donbas bölgesindeki savaş bölgelerinden ne kadar çok insan ayrılırsa, Rus ordusunun o kadar az insanı öldürecek zamanı olacak. Birçoğu ayrılmayı reddediyor ama yine de yapılması gerekiyor” diyerek, ayrılan sakinlere tazminat verileceğini de vurguladı.

TAHLİYE KIŞ BAŞLAMADAN YAPILSIN

Diğer taraftan yerel medyaya göre Başbakan Yardımcısı Iryna Vereshchuk da, bölgenin doğalgaz kaynaklarının yok edildiğini bu nedenle de tahliyenin kış başlamadan önce yapılması gerektiğini söyledi. ABD’nin eski Ukrayna büyükelçisi John Herbst ise bu durumu doğalgaz sorunundan çok çatışmaların daha şiddetleneceği beklentilerinden kaynaklanabileceğini söyledi.

Zelenskiy'in eşi ABD'den 'silah' talep etti

 

Zelenskiy: Türkiye'ye minnettarım

 

Ukrayna ordusu ve Zelenskiy arasında kriz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • rıza31 Temmuz 2022 16:05

    komedyen zor durumda.

  • mıysız31 Temmuz 2022 18:02

    Komedyen ukrayna şaşırttı cesaretinle dünyanın ikinci Ordusuna kök söktürüyorlar

  • baran31 Temmuz 2022 12:30

    Kazanamayacağını bildiğin bir savaşa girdin!  Halkını  rezil perişan ettin.  Eğer Rusya yı Nato ya  sadece 3 yıl daha girmeyeceğiz gibi bir söz verseydin savaş falan olmazdı!  Hala yeşil tişört giyip pazu gösterisi yapman artizlik modundan çıkamadığını gösteriyor. Zaten sana bu aklı verenler de belli.  Nasılsa Amerika dan solar da gelecek senin için hiç problem yok. Hayat sana güzel!  Yazık ki Ukrayna halkı perişanlık içinde.  Bak Türk ü örnek al!  Ne kadar sabırlıyız!  Durduk yerde kabadayılık yapmıyoruz. Mazlum insana zulüm etmiyoruz.  Sabır demek zulme katlanmak demek te değil. Her türlü diplomatik ve siyasi yollar denenir!  Kaçınılmaz olanın vakti gelince de asla geri çekilmek yok.  

  • baran31 Temmuz 2022 21:14

    Hayır saldırmazdı!  Kazakistan ı nereden uyduruyorsun?  Mesele Nato nun silah ve füzeleridir.  Burnunun dibine Amerikan füzeleri ile tehdit edilmek kim ister?  Bunlar özgür ülke ya istediği ülkenin boyunduruğuna girer güya!  Sonuçta böyle  perişanlık olur.  Kırgızistan da dahi Amerikan üssü var. fetonun hakim olduğu bir ülke!  İnşallah yakında  karışmaz.  Bir şeyleri söylerken tutarlı olmak gerekir.  Şimdiye kadar niye saldırmamış ta bugünleri mi beklemiş!  Bir çok zorluğu göze almış olması laf olsun diye değil herhalde.

  • Hım31 Temmuz 2022 15:47

    rusya yine saldıracaktı ukraynaya ne alaka ukraynayı dize.   getirseydi sıradaki Kazakistan olacaktı ama bu kadar ykraynanın direneceğini putin hesaplayamadı simdi çırpınıyor bu işin içinden nasıl çıkarız diye Finlandiya isveçe niye saldırmadı onlarda natoya giriyor rusya savaşı kaybetti zaten prestij kaybetti

  • Lale31 Temmuz 2022 11:12

    Rusya nasıl Osmanlıyı kovduysa ukrayna'yi da kovacak. Buna da en çok kendini Osmanlı torunu diyenler sevincek.gerci doğal, büyük ninelerinin çoğu slav kölesi idi

  • Baran31 Temmuz 2022 12:32

    Tam meşrebine uyan bir yorum yapmışsın ve ne olduğunu da belli etmişsin.