E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZelenskiy temmuz ayına dikkat çekti---

Zelenskiy temmuz ayına dikkat çekti

Zelenskiy temmuz ayına dikkat çekti
28 Mayıs 2022 - 08:32 borsagundem.com

Ukrayna Başkanı Vladimir Zelenskiy, işgalden dolayı 22 milyon tahıl depolarda bekletiliyor. Temmuz ayı kritik, ''Birçok ülke geçen yılki hasat stoklarını tükettiğinde, felaketin büyüklüğünü anlayacak.'' dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ülkede ihracatı yapılamayan tahıllar hakkında açıklamada bulundu.

Zelenskiy, Rusya'nın ülkenin Karadeniz ve Azak Denizi üzerinden ana ihracat yollarını kapatmaya devam etmesi nedeniyle Ukrayna'nın tahıl ihracat arzının neredeyse yarısının şu anda durdurulduğunu belirterek, durumu küresel gıda güvenliği için potansiyel bir "felaket" olarak nitelendirdi.

Devlet Başkanı Zelenskiy açıklamasında, “Bugün 22 milyon ton tahıl depolarda bekletiliyor. Onları ihtiyaç duyulan uluslararası pazarlara tedarik edemeyiz" dedi.

Zelenskiy ayrıca açıklamasında, “Kıtlık tek başına gelmez, ona her zaman durumu daha da kötüleştiren, insanların hayatlarını mahveden ve insanlar için güvensiz koşullar oluşturan siyasi bir kaos eşlik eder. Temmuz ayında, birçok ülke geçen yılki hasat stoklarını tükettiğinde, felaketin büyüklüğünü anlayacak” ifadelerini kullandı.

Japon Başbakan: Ukrayna, yarının Doğu Asya'sı olabilir

 

Ukrayna: Rus ordusu Severodonetsk yönünde saldırılarına devam ediyor

 

Ukrayna tahılına Türkiye koridoru formülü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fafa28 Mayıs 2022 11:49

    Yapacağın hiçbir şey yok.Ukraynayı Biden'in itelemesiyle harabeye döndürdün.Şimdi de  Biden Yunanistan'ı iteliyor.Ben arkandayım diyor.

  • Keklik28 Mayıs 2022 14:10

    Biden şeytan, putin melek di mi?

  • aton28 Mayıs 2022 11:41

    abd isterse ruslar tek bir uçak havalandıramaz tek bir füze atamaz o tahıl da deniz yolu yerine kara yoluyla polonya romanya üzerinden de piyasaya verilebilir. abd nin bilinçli bir kıtlık projesi.

  • baran28 Mayıs 2022 09:53

    İşte şimdi niyetini belli etmiş oldun!