E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZelenskiy: Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulayın---

Zelenskiy: Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulayın

Zelenskiy: Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulayın
07 Mart 2022 - 14:40 borsagundem.com

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Telegram'dan paylaştığı videoda, saldırılarının 12. gününde de devam ettiğini ve Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulanması gerektiğini söyledi.

Dünya liderleri ile temaslarını sürdürdüklerini söyleyen Zelenskiy, "Ortaklarımızla temaslarımızdaki tezlerimiz mantıklı, adil ve dürüst. İşgal devam ediyorsa ve Rusya, Ukrayna'ya karşı planlarından vazgeçmiyorsa yeni yaptırımların uygulanması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Rusya ile ekonomi ve ticaret alanındaki iş birliğinin durdurulması gerektiğini belirten Zelenskiy, "Rusya ile ihracat ve ithalatın boykot edilmesi gerekiyor" dedi.

'Rusya'nın yaptığı şey terör'

Zelenskiy, Rusların Ukrayna kentlerine yönelik saldırılarını sürdürdüğüne işaret ederek, "İşgalciler, bu gece Mıkolayiv kentine saldırdı ve roket topçuları ile sivillerin yaşadığı mahalleleri vurdu, barışçıl Harkiv'in mahallelerine saldırdı" dedi. Bunun "terör" olduğunu vurgulayan Zelenskiy, Ukrayna hava sahasının kapatılması talebini yineledi.

Zelenskiy, uluslararası toplumun karar alması ve Ukrayna'ya gerekli desteği sağlaması gerektiğinin altını çizerek "Ukrayna üzerindeki gökyüzünün güvenliğinin sağlanması için daha kaç kişinin ölmesi ve kayıpların yaşanması gerekiyor?" diye konuştu. Ukrayna askeri güçlerinin, Rus ordusuna karşı koyduğunu belirten Zelenskiy, Rus askeri güçlerinin "moralinin düşük olduğunu" ifade etti.

Lavrov ve Kuleba, Antalya'da görüşecek

 

Rus hükümeti dost olmayan ülkeler listesini onayladı

 

Skandal hareket: Rus sporcu Ukraynalı rakibiyle omuz omuzayken...

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)