E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZelenskiy: İşgalciler yaklaşık 500 bin Ukraynalıyı Rusya'ya çıkardı---

Zelenskiy: İşgalciler yaklaşık 500 bin Ukraynalıyı Rusya'ya çıkardı

Zelenskiy: İşgalciler yaklaşık 500 bin Ukraynalıyı Rusya'ya çıkardı
22 Nisan 2022 - 00:04 borsagundem.com

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus güçlerinin ele geçirdikleri topraklardan yaklaşık 500 bin Ukraynalının Rusya'ya çıkarıldığını söyledi

Portekiz Parlamentosuna video konferans yoluyla hitap eden Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus güçlerinin işgal ettiği Mariupol'den yaklaşık 500 bin Ukraynalıyı Rusya'ya getirdiğini belirtti.

Rus işgalciler işgal ettikleri topraklardan daha şimdiden en az 500 bin vatandaşımızı (Rusya'ya) çıkardı. Bu tehcirdir, geçmişin en korkunç totaliter rejimlerin yaptığı budur.

Sınır dışı edilen Ukraynalıların evraklarına el konulduğunu ve iletişimden mahrum bırakıldığını belirten Zelenskiy, "Vatandaşlarımız, Rusya'nın uzak bölgelerine dağıtılıyor" dedi.

Zelenskiy ülkesine silah yardımı talep etti

Zelenskiy, 57 günlük tam kapsamlı bir savaşta Rusya tarafından ele geçirilen yaklaşık 1000 yerleşim yerini kurtardıklarını ancak hala işgal edilen kent ve yerleşim yerlerinin daha da fazla olduğunu vurguladı.

Rus işgaline karşı savunmak için özgür dünya halklarından ülkesine silah yardımında bulunmalarını talep ettiklerini söyledi.

Leopard tankları, zırhlı araçlar, Zıpkın gemisavar füzeleri bunlar sizin sahip olduğunuz ve Avrupa'nın özgürlüğünü korumaya yardımcı olabileceğiniz şeyler. Bu nedenle bu yardımı bize sağlamak için ülkenize başvuruyorum

 

İranlı komutandan ABD'ye tehdit: Süleymani'nin intikamını alacağız

 

Rus milyoner ailesiyle birlikte katledildi

 

Rusya'dan yaptırım kararı: Zuckerberg de payını aldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran22 Nisan 2022 03:45

    Acaba gerçekten Ukrayna halkı senin umurunda mı?  Yoksa Amaç sadece Rusya ve Türkiye nin de dahil olduğu bölge ülkeleri ile ilgili  midir?   Bir anlamda bizdeki bazı soytarı kılıklılarının  Doğu Türkistan zulmünü sık sık gündeme getirmesine de çok benziyor!  Mütemadiyen Çin i içeriden ve dışarıdan tahrik etmekten başka bir işe yaramayan bu kışkırtıcı tavırlar herhal Doğu Türkistan halkını çok sevdiklerinden mi yoksa katliama soykırıma teşvik mi?  Arakan da Myan Mar da Suriye de Libya da hep aynı tahrik ve oyun!  Bm açıklama yapar kınar! (aslında kıçına kjına yakar)  Sonra Bbc. Cnn yayın yapmaya başlar Sonrasında kendi menfaati gerektiren duruma göre hükümetler yıkılır ya da devam ettirilir.