E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZelenskiy: Avrupa'yı koruduğumuz unutulmamalı---

Zelenskiy: Avrupa'yı koruduğumuz unutulmamalı

Zelenskiy: Avrupa'yı koruduğumuz unutulmamalı
19 Şubat 2022 - 18:32 borsagundem.com

Münih Güvenlik Konferansı'na katılmak için Almanya'ya giden Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile bir araya geldi. Zelenskiy "İstediğimiz tek şey barış" dedi

Ukrayna'nın doğusundaki Donbass bölgesinde Ukrayna ordusu ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında çatışmalar şiddetlenirken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Münih Güvenlik Konferansı'na katılmak üzere Almanya'ya geldi.

elenskiy'nin Münih ziyaretine dair Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi tarafından yapılan açıklamada, "Devlet Başkanının programları arasında İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve finans kuruluşlarının temsilcileri ve diğer ortaklarıyla görüşmeler var. Zelenskiy, Ukrayna'nın direncini arttırmak için askeri ve mali destek sağlamaya yönelik somut anlaşmalar bekliyor. Münih Güvenlik Konferansı'nda yapılacak görüşmelerde Doğu Avrupa'daki mevcut tehditler ve Ukrayna çevresindeki durum ele alınacak" ifadeleri kullanıldı.

Zirvede Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile bir araya geldi.

TEK Zelenskiy görüşme sonrası yaptığı açıklamada ülkesinin "barış" aradığını söyledi.

Zelenskiy ayrıca "Ukrayna, bağış için dileniyor gibi algılanmamalı. Avrupa'yı da koruduğumuz unutulmamalı. Ukrayna'ya düşen bombalar Avrupa için de bir tehdit" dedi.

Zelenskiy "Rusya 'Ukrayna' Kırım'ı almak istiyor' diye iddia ediyor. Burada NATO'nun kurucu sözleşmesinin 5. maddesini dile getirmemiz önemli. Normandiya formatı ve Minsk anlaşması burada çok önemli" dedi.

Zelenskiy ülkesinin NATO üyelik sürecine ilişkin de çağrıda bulundu. Zelenskiy "NATO üyelik konusunda bize açık yanıt vermeli" dedi.

Putin talimatı verdi: Rusya nükleer tatbikata başladı

 

Putin'den Ukrayna'ya flaş mesaj

 

İngiltere, Putin'den Ukrayna'daki ayrılıkçı bölgeleri tanımamasını istedi

 

Ukrayna lideri, her yerde her koşulda barış görüşmelerine açık olduklarını belirtti ve "Rusya'nın Batı'ya saldırmasına izin verilemez" diye ekledi.

Zelenskiy "Bizim tarafımızda olanlar hakikatin tarafındadır" diyerek destek veren ülkelere de teşekkür etti.

"DİPLOMASİYİ TERCİH ETMEK VARKEN NEDEN BOMBALAR TERCİH EDİLİYOR?"

ABD'li gazeteci Christine Amanpour'un moderatörlüğündeki konuşmada soruları da yanıtlayan Zelenskiy "Bizler çok ciddi sinyaller de verdik. Dünya ldierleri bir araya geldik. Biz Rusya ile masaya oturup konuşmaya hazırız dedik. Biz bunu söylerken, diplomasiyi tercih etmek varken neden bombaları tercih ediyor Rusya?" dedi.

İşgal için verilen tarihlere değinen Ukraynalı lider "Savaş ne zaman gelecek bilemiyoruz ama bizim de cevap vermemiz gerekiyor. Sürekli savaş şu zaman çıkacak, ekonomi böyle etkilenecek, iş dünyası etkilenecek deniliyor? Bunun olduğu bir ülkede kim yaşamak isteyebilir. İstikrarsızlık isteniyor. İşgal etmek için güçsüzleşelim istiyorlar. Biz her türlü tehdidi değerlendirmek durumundayız. Yarın ne olacak? Halkıma ne olacak? Halk bankalara koşuşup paralarını korkarak çekmek istese ne yaşanacak? Bir bilgi savaşı da yaşanıyor. Biz Ukraynalılar pes etmiyoruz,yaşamak istiyoruz." dedi.

NATO konusunda da değinen Zelenskiy "NATO ile çok farklı riskler var. Bir uzlaşı da yok. Farklı görüşler var. Ukrayna ile NATO ile de bir mesafe var. Mesafeyi azaltmak için ne kadar zamana itiyacımız var bunu da bilelim ki bu trajedilerle başetmek durumunda kalmayalım. Tek istediğimiz bu güvencelerin verilmesi, bilgi istiyoruz. Kimse kimseyi zorlamıyor aslında. NATO'da olalım diye de zorlamıyruz. Güvenlik teminatlarının sağlanmasnı istiyoruz"

Almanya'ya gelirken işgal tehlikesi altındaki ülkesini geride bırakmaktan korkup korkmadığı sorulan Zelenskiy "Neden korkayım burada dostlarım var. Ülkemiz ben orada olmasam da son derece güvende. Benim buraya yaptığım ziyaret çok önemliydi o yüzden gelmye kaarar verdim. Sabah kahvaltımı Ukrayna'da yaptım akşam yemeğimi de Ukrayna'da yapacağım" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fafa20 Şubat 2022 12:44

    Sakın ABD'ye güvenme onlar savaşmaz,savaştırır.Onlar kendileri için bile artık başkalarını kullanıyor.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ20 Şubat 2022 12:17

    abd ingiltere ve ab ülkelerine asla güvenme bunlar menfaatleri olmayan hiç bir şeyi yapmazlar.yıllarca ülkemizi çökertmek için uğraştılar ve 100 000 insanımızı bunlar şehit etmişlerdir.

  • Salih20 Şubat 2022 07:39

    Ey ukraina , bizde yıllarca avrupayı koruduk lâkin, en büyük ihanet ve kalleşlikleri avrupa ve natodan gördük, onlara guvenmeyinn

  • Varmı19 Şubat 2022 20:00

    Rusyanın derdi ne ukrayna ile bilen varmı

  • Mucise Reis ;)19 Şubat 2022 18:53

    Topraklarını ne olursa olsun koru. Tek başına da kalsan koru. Sen kendini koru. Hitler ilk saldırdığında herkes baktı, ama saldırıları bitmedi yine  başka ülkeye saldırdı. Derken  avrupa aasıra bize geldi dedi . Rusyada aynını yapacak. Önce x bölgeye özerklik kazandıracak. Sen herşey bitti derken z bölgene atlayacak, derken a bölgene geçecek.Sen o zaman mücadele vereceksin. o bakımdan şimdiden mücadele ver. Türkiye Misakı Milliyi boşuna haykırmadı. Atatürk, 1 karış toprak da olsa ölümüne mücadele diye. Trakya ve istanbul'a ingilizlere sürdü süvarileri. Yani Bak 10 yılımıza. 9 ada gitti. Yunan işgal etti., Dahada edecektir, sen DUR DİYENE kadar. asla verme topraklarını. misaki millini haytır önce dünyaya. pısırık kaldın çok. Giy askeri üniformanı.

  • Mucise Reis ;)20 Şubat 2022 13:09

    Yunan ham yeraltı zenginliklerinden deniz sınırım diyip pay alacak. Hemde ileride olası Türkiyenin zor durumunda askeri tehdit ile x anlaşmasını masada onaylatacak. Hem de deniz yolları yüz yılardır aynı. Akdeniz de gelişen teknoloji ile denizlerde çok f azla tarihi eserler, altınlar, hazineler, gümüşler, vb para kaynakları olduğu söyleniyor. Teknolojı  ilerleidğinde bunlara ulaşılacak. diplere robotlar iniyor anca şuan. Yunan deniz tarihçileri, batan gemileri, enkazları, büyük devlet hazine gemileri vb araştırma yapıyordu. Olası batıkların yerlerini tesbit ediyorlar. İlerde devlet bunları çıkartacak diye. Bizde malesef bir tık yok. tonlarca altın taşıyan gemiler batmış geçmişte. Dış borç sıfırbile olabilir. Bilim + tarihçi+bayraktar projesi lazım. Cimere yazdım tık yok:D

  • fafa20 Şubat 2022 12:48

    Yunan 18 adayı işgal etti ve silahlandırdı,biz de seyrettik.Şimdi çıkmışlar adaları silahlandırmayın.Sarı öküz gitti ,neredeydin?

  • Mucise Reis ;)19 Şubat 2022 21:06

    Ee Tarih biliyorsan SSCB de ne varsa Rusya o özlemle saldıracak. Bu ne ilk ne son olacak. Direnmez isen işgal olursun. Ukrayna+ Rusya kardeş kökenli olsa da, farklı devletler olarak yaşıyor. Biz Hatayı tarih bilecez diye Suriye ye mi vermeliydik ? İstanbul Bizansın Tarih biliyoruz diye Yunanistan' a mı vermeliydik ? Ayasofya Cami oldu ama, geçmiş tarihinden dolayı faklı dinlere teslim edip tapusunu mu vermeliydik ?  :D . Ukrayna o zaman tek tek her şehrini versin. Rusya 1.2.3.4 derken Ukraynayı, sonra Azerbaycanı, Türkmenistanı, Tacikistanı vb. vb. alsın :D Tarih öyle diyor mu diyecez ? Direneceksin. Direnmez isen tek tek Rusya her yeri alır. Rusya aldıkları ile yetinmez, Ben Rusya ya verdim bana bulaşmaz diye bekleme.Tarihinde yok öyle adımlar. Natoyada sokturmaz dibinde nato roketlerini istemez. savaşda vuramaz çok yakın kara sınırı. Oku önce, gazete küpürü deil Tarih oku:D

  • roket adam19 Şubat 2022 20:23

    kıbrısta bizim türkleri öldürdüklerinde biz ne yaptık hatırla, ukraynanın doğusunda rusları kesiyorlar havan toplarıyla ağır silahlarla saldırıyor ukrayna, 2014 te otelde rusları yaktılar, ayrıca bizim kıbrısla bağımız neyse rusynın ukraynayla olan bağı 2 kat fazla, önce tarih bileceksin. ukraynanın başındaki deli ateşe benzin döküyor. putin mutlaka bedelini ödetecektir.