E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZelenskiy 16 Şubat'ı resmi tatil ilan etti---

Zelenskiy 16 Şubat'ı resmi tatil ilan etti

Zelenskiy 16 Şubat'ı resmi tatil ilan etti
15 Şubat 2022 - 06:05 borsagundem.com

Sosyal medya hesabından halkına seslenen Ukrayna lideri, Rusya'nın işgale başlayacağı gün olarak iddia edilen 16 Şubat'ı 'Birlik Günü' ilan etti. Zelenskiy, "O gün bayrakları asacağız, kenetleneceğiz. Tüm dünyaya kim olduğumuzu göstereceğiz" dedi

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya'nın Ukrayna'ya saldıracağı gün olarak iddia edilen 16 Şubat'ı "Birlik Günü" adıyla resmi tatil ilan etti.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, sosyal medyadan paylaştığı video mesaj ile Ukraynalılara seslendi.

16 Şubat'ın saldırı günü olacağının iddia edildiğini aktaran Zelenskiy, "Biz onu Birlik Günü yapacağız. Gerekli karar imzalandı. O gün ulusal bayraklarımızı asacağız, sarı-mavi kurdelelerimizi takacağız ve tüm dünyaya birliğimizi göstereceğiz." ifadesini kullandı.

Zelenskiy ayrıca, Rusya ile gerilimin arttığı süreçte ülkeden ayrılan politikacı, bürokrat ve iş dünyası liderlerine geri dönmeleri çağrısı yaptı. "Böyle bir durumda bizimle, Ukrayna halkıyla beraber olmanız asil görevinizdir. 24 saat içinde anavatanınıza dönmenizi ve Ukrayna ordusu, halkı ve diplomasisi ile omuz omuza durmanızı tavsiye ediyorum" dedi.

ABD, Kiev'deki elçilik operasyonlarını sınırda artan Rus yığınağı nedeniyle Lviv'e taşıyor
ABD medyasında ABD Başkanı Joe Biden'ın Batı ülke liderlerini, 16 Şubat'ta Rusya'nın Ukrayna'ya saldırabileceği yönünde bilgilendirdiği öne sürülmüştü.

Zelenskiy'nin 'Birlik Günü' açıklaması 'ironi' miydi?

Bu arada Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi, Vladimir Zelenskiy'nin, '16 Şubat'ı Birlik Günü adıyla resmi tatil ilan ettiği'ne yönelik açıklaması 'ironiydi' dedi. Başkan Yardımcısı Podolyak, CNN'de katıldığı bir yayında Zelenskiy'nin sözlerinin gerçeği yansıtmadığını sadece 'ironi' olduğunu ifade etti. (Euronews)

Rusya Devlet Duması'ndan krizi tırmandıracak adım

 

ABD'den Rusya'ya son fırsat uyarısı

 

Pentagon: Putin henüz saldırı için karar vermedi

 

Biden ve Johnson Ukrayna krizini görüştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)