E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıZelenski’den tahıl gemisi açıklaması---

Zelenski’den tahıl gemisi açıklaması

Zelenski’den tahıl gemisi açıklaması
03 Ağustos 2022 - 12:21 borsagundem.com

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Odesa’dan yola çıkarak İstanbul Boğazı’na gelen tahıl gemisine ilişkin yaptığı açıklamada, limanda bekleyen daha fazla gemi olduğunu ve tahıl sevkiyatının devamlılığının gerekli olduğunu belirtti.

Ulusa sesleniş konuşmasında açıklamalarda bulunan Zelenski, “Bugün, Ukrayna'dan tahıl taşıyan ilk gemi, Karadeniz'deki özel bir koridordan geçerek İstanbul Boğazı’na ulaştı. Şimdiki amacımız devamlılık. Diğer gemiler de var. Hem yükleme yapanlar hem de limana yaklaşan gemiler var. Süreklilik ve düzenlilik gerekli ilkedir. Tarım ürünlerimizin tüm tüketicilerinin buna ihtiyacı var. Ukrayna tarım ihracatını eski haline getirmenin neden önemli olduğu hakkında çok şey söylendi. Şimdi sadece bir detay ekleyeceğim. Çiftçilerimizin ve tarım şirketlerimizin gelecek yılın ekimi için yeterli kaynağa sahip olması için bu yıl ihracata ihtiyaç var. Bu, ülkemiz için de bir gıda güvenliği meselesidir. Şimdi önümüzdeki yılı güvence altına alıyoruz” dedi.

Tahıl fiyatlarında düzeltme bekleniyor

 

Tahıl sevkiyatının başlamasıyla tarım emtialarında gerileme

 

Tahıl sevkiyatı başladı: İlk gemi Ukrayna'dan hareket etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)