E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZelenski: Ukrayna Harkiv'e hakim---

Zelenski: Ukrayna Harkiv'e hakim

Zelenski: Ukrayna Harkiv'e hakim
15 Mayıs 2022 - 12:44 borsagundem.com

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarının 80'inci gününde Zelenskiy birtakım açıklamalarda bulundu

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, savaşın başlamasından itibaren Rus ordusunca ele geçirilen 1015 yerleşim alanının kurtarıldığını bildirdi. Ukrayna Devlet Başkanı, bu yerleşim alanlarında elektrik, su temini, iletişim, ulaşım ve sosyal hizmetlerin yeniden verilmeye başlandığını aktardı. Ukrayna ordusunca Harkiv bölgesindeki yerleşim alanlarının kademeli olarak Rus güçlerinden kurtarıldığını kaydeden Zelenski, "Elbette işgal altındaki her şehri anıyoruz. Herson, Melitopol, Berdyansk, Energodar, Mariupol ve Donbas'ın tüm şehirleri. Harkiv bölgesinin kademeli olarak kurtarılması, kimseyi düşmana bırakmayacağımızın kanıtıdır" dedi. Uluslararası ajanslara göre Rus askerlerinin çekilmeye başladığı Harkiv'e Ukraynalıların dönüşleri de başladı.

Stratejik önemi var

1.4 milyon nüfuslu Harkiv, Ukrayna'nın ikinci büyük kenti. Harkiv, Rusya yanlısı ayrılıkçıların bulunduğu Donbas'a açılan yollar açısından kilit bir role sahip. Öte yandan, Ukraynalı bir yetkili, Rusya Genelkurmay Başkanı General Valery Gerasimov'un görevden alındığını iddia etti.

Zelenskiy: 1015 yerleşim alanı kurtarıldı

Zelenskiy: Egemenliğimizden taviz vermeyeceğiz

Zelenskiy ölümünü bizzat duyurdu: En cesurlar arasındaydı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)