E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZehirli ayakkabıya rekor ceza---

Zehirli ayakkabıya rekor ceza

Zehirli ayakkabıya rekor ceza
25 Şubat 2015 - 05:40 borsagundem.com

Erenköy Gümrüğü'nde ortaya çıkan zehirli ayakkabılar nedeniyle ithalatçı firmaya tam 1 milyon 940 bin lira ceza uygulandı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, İstanbul Erenköy Gümrüğü’ndeki 25 bin 510 çift kanserojen madde ihtiva eden ayakkabıları ithal eden ve piyasaya sürülmesi için sahtekarlık yapan firmaya kamuoyuna yansıyan rakamların aksine, 1 milyon 940 bin TL’lik rekor para cezası uygulandığını açıkladı

Önder Yılmaz'ın Milliyet'teki haberine göre Canikli, yetkilendirilmiş gümrük müşavirinin de yetki belgesinin iptal edildiğini belirtti. Canikli, 2002-2014 arasında ele geçirilen Kaçak et miktarının ise toplam 1 milyon 746 bin 308 kilogram olduğunu, en çok et kaçakçılığı gerçekleştirilen illerin başında 1 milyon 279 bin 166 kilogramla Mersin’in geldiğini bunu İzmir, İstanbul, Edirne ve Bursa’nın takip ettiğini belirtti.
 
İmha edilecek

Canikli, kamuoyuna yansıyan Arrow marka ayakkabıların piyasada denetlenip, güvensiz olarak tespit edilen 12 model için ceza uygulandığını belirtti.  Bu ürünlerin piyasadan toplatılıp ve imha edilmesi için duyuru yapıldığını dile getiren Canikli, tüketicilerin iade ettiği ürünlerin denetmen gözetiminde imha edileceğini kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)