E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıZayıf TL, güçlü dolar, gram altında rekorlar---

Zayıf TL, güçlü dolar, gram altında rekorlar

Zayıf TL, güçlü dolar, gram altında rekorlar
12 Kasım 2021 - 14:38 borsagundem.com

Piyasalarda Merkez Bankası’nın 18 Kasım toplantısı öne çıkarken, TL fiyatlamalarda teknik seviyeler, dolarda yön başlıkları yatırımcıların ilk araştırdığı konular oluyor.

GCM Yatırım Araştırma Müdürü Dr. Tuğberk ÇİTİLCİ tarafından hazırlanan, "A'dan Z'ye TL Dinamikleri; Zayıf TL - Güçlü Dolar" başlıklı analizde, “TCMB'den 100 baz puan faiz indirimi beklerken, USDTRY paritesi için yeni normal olarak düşük çift haneyi izliyoruz. Gram altın tarafında yeni rekor seviyelerde 2022 yılı için 650 - 700 seviyeleri senaryolara dâhil olabilir” deniliyor.

Video analizde ayrıca, Fed enflasyona karşı ne yapar, ne yapmaz? sorusuna cevap aranırken, Dolar endeksindeki (DXY) oynaklık, ABD 10 yıllık tahvil faizleri, sepet kur, gram altın, TL fiyatlamaları, Türkiye CDS analizleri ve TCMB’nin 18 Kasım'da faiz indirimine devam edip etmeyeceği, piyasaların olası tepkileri yer alıyor.

İşte video analiz:

Dolar zirveden vazgeçmiyor

Ethereum ve Bitcoin enflasyondan korur mu?

Borsa İstanbul'da yükseliş seyri korunuyor

Enflasyon tüm varlıkları yukarı çekiyor: Borsa, dolar, altın, petrol yükselişte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mevsim12 Kasım 2021 18:21

    Mevsim kışa döndü,acele edin.

  • BORSACI12 Kasım 2021 16:32

    bu hükümetten bir beklentim yok 6 yıl önce ek götergeyi 3600 çıkatacagız dendi 6 geçmesine ragmen göteren olmadı yani papan gibi 3600 tututrmuş gidiyor.bu ülkeyi allah korusun.ful taym yalan dolandan bıktık.

  • Erol g.12 Kasım 2021 15:27

    BİRKAÇ HAFTA ÖNCESİNE KADAR NET ASGARİ ÜCRETLE 5 GRAM ALTIN ALINABİLİYORDU ŞİMDİ 5 GRAM DAHİ ALTIN ALINAMIYOR SİMDIKİ ASGARİ ÜCRETLE BIR METRE KARE ARSA BİLE ALINAMIYOR 1980 ÖNCESİ ASGARİ ÜCRETLE BIR EVLIK ARSA ALINABİLİRDİ SİMDİ PARAMIZ DA DEGERSİZ EMEK DE DEĞERSİZ

  • köylü12 Kasım 2021 14:55

    burası Türkiye. cebinde kesinlikle TL tutmaman gerekir sabahına akşamına değer kaybediyor. sürekli birşeyler alman lazım.