E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıZayıf seyir devam edecektir---

Zayıf seyir devam edecektir

Zayıf seyir devam edecektir
03 Şubat 2020 - 09:25 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde endeksin seyrinin güçlü görülmediği belirtiliyor.

BIST 100: Endekste ilk planda 118.500 seviyesi destek olarak takip edilecektir. Endeks güne yataya yakın bir seyirle başlayabilir, ancak gün içinde genel zayıf seyir devam edebilir görüşündeyiz…

TL Bonolar: Hazine ihaleleri takip edilecek, piyasa üzerinde etkisi sınırlı kalabilir. Gösterge tahvilde ve 10 yıllık tahvilde %10 bileşik faiz seviyesi direnç olarak izlenecektir…

USD/TL: Dolar kuru 5,96 seviyesi üzerinde haftaya başlarken, 6,00 seviyesi ilk planda direnç olarak geçerli. TL diğer gelişmekte olan ülke para birimlerine büyük ölçüde paralel bir seyir izlemekte...

EUR/USD: 1,1070 direncini aşan paritede kazanımların korunması beklenebilir, yukarıda 1,1130 direnç seviyesi önemli. Dolar endeksi 97,50 seviyesini aşağı yönde zorlamakta…

Günün Öne Çıkanları:

• Corona virüsü başta Çin olmak üzere dünya genelinde etkili olmayı sürdürüyor…
• İçeride Ocak ayı enflasyon oranı takip edilecek, piyasa beklentisi %1 düzeyinde…
• Hazine 5 yıl (1820 gün) vadeli, 6 ayda bir kupon ödemeli TÜFE’ye endeksli devlet tahvilinin ilk ihracını gerçekleştirecek…
• Yurtdışı veri takviminde Almanya-Euro Bölgesi-ABD PMI imalat, ve ABD ISM imalat endeksleri takip edilecek…

ABD vadeli endeks kontratlarında Cuma günü gelen sert satışların ardından toparlanma çabası var ancak genel görünüm zayıf ve kırılgan olmayı sürdürüyor. TL varlıklar da global olarak süregelen büyük ölçüde corona virüsü kaynaklı bu durumdan etkilenecektir. İçerideki enflasyon verisi ve hazine ihalesinin yansımaları bu ortamda sınırlı kalacaktır.

BIST 100 Endeksi virüs endişeleri nedeniyle yurtdışı borsalara paralel satış baskısı altında kalırken, Cuma günü 119.100 desteğinde kapanış gerçekleştirdi. Verilen aranın ardından bu sabah Çin borsası işlemlerine belirgin şekilde aşağıda başlarken, ABD vadeli endeks kontratları yükseliş gösteriyor.

Endeksin ise yataya yakın başlangıç yapmasını bekliyoruz. Teknik olarak endekste 118.500 destek,
119.100’ün üzerinde ise 120.600 direnç olarak izlenebilir. 120.600’ün altında yükselişler düzeltme niteliğinde kalabilir.

ABD 10 yıllık tahvil faizi %1,53 düzeyinde, düşük seviyeler korunmakta. Eurobond piyasasında kısa vadeli tahvillerde bireysel yatırımcının yoğun alım ilgisi devam etmekte. TL tahvillerde ise %10 bileşik faiz seviyesi 2-10 yıl vadeli tahviller için direnç konumunda.

Dolar gelişmiş ülke para birimleri karşısında değer kaybederken, EUR/USD için 1,1130 ve GBP/USD için de 1,32 direnç seviyeleri olarak izlenecektir. Risk iştahında düşüş ile USD/JPY de 108,50 desteğine yakın. İçeride dolar kuru için 6,00 ve euro kuru için de 6,65 seviyeleri ilk planda direnç olarak takip edilebilir.

Brent petrol 56 dolar varil seviyesine gerilerken, ABD ham petrol de 52 dolar varil desteğini kırmış durumda. Altın fiyatlarında Dolar ons bazında 1571 seviyesi üzerinde 1585 direnç konumunda. Gram TL bazında ise 304 üzerinde 310 sonraki direnç olarak izlenebilir.

BIST 100 Endeksi’nin teknik görünümü 120.600 direnci altında zayıf. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)