E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıZayıf görünüm devam ediyor---

Zayıf görünüm devam ediyor

Zayıf görünüm devam ediyor
27 Ocak 2021 - 09:35 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne sınırlı pozitif eğilimle başlaması bekleniyor,

BİST: Güne hafif negatif eğilimle başlayan BIST-100 endeksi gün içinde dalgalı seyrini devam ettirirken günü %0,27 düşüşle 1.536,11’den tamamladı. Avrupa borsaları günü yükselişle kapatırken,
ABD borsaları teşvik paketi belirsizliği ile günü sınırlı düşüşle kapattı. BIST negatif ayrışarak kar satışlarını devam ettirdi. Dolar endeksindeki zayıflamanın desteğiyle EM para birimleri değer kazanırken, TL’de EM para birimlerine paralel günü değer kazancıyla kapattı. CDS’ler günü hafif gerileme ile 323 seviyelerinden kapattı.

Yurtdışı borsalarda zayıf görünüm devam ediyor. Aşı uygulamalarına rağmen salgının hızını kaybetmeden devam etmesi, ABD teşvik paketinin gecikmesi ve kısıtlamaların uzatılması borsalarda kar satışlarını devam ettirebilir. BIST’te tepki alımları oluşsa da zayıflama dikkat çekiyor. Bu nedenle endekste dalgalı seyrin ve aralıklarla kar satışlarının devam etmesi beklenmektedir. Bankacılık endeksi, BIST-100 endeksine göre relatif olarak tarihi dip seviyelere geriledi. Bu görünüm endekste kısa vadeli zirve seviyelerin görülmüş olabileceğine işaret ederken, endeksin yeniden yükseliş yönünde güç kazanması için bankaların tekrardan relatif olarak güçlenmeye başlaması gerekiyor.
Piyasaların gözü akşam yapılacak Fed faiz kararında ve başkan Powell’in yapacağı açıklamalarda olacak. Powell’in teşvikleri azaltmakta aceleci olmayacakları mesajı vermesi bekleniyor. BIST kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri negatif seyir izlerken, Asya borsalarında karışık bir görünüm var. Endeksin güne sınırlı pozitif eğilimle başlaması beklenirken, gün içinde son bir haftada olduğu gibi dalgalı seyrin devam etmesi beklenmektedir. Endekste tepki alımları oluşsa da yükselişlerin satış fırsatı olarak kullanılmaya devam edileceğini düşünüyoruz.

Para ve Döviz Piyasaları:

USD/TRY paritesi dün 7,3349-7,3578 bandında işlem görerek gün sonunu, önceki gün sonuna göre %0,86 oranında değer kaybıyla 7,3368 seviyesinden tamamladı. Döviz sepeti karşısında ise Lira %0,70 oranında değer kazandı. Borçlanma araçları piyasasında dün %13,16-%13,32 seviyeleri arasında hareket eden on yıllık gösterge tahvilinin getirisi önceki kapanışa göre 7 baz puan düşüşle gün içinde gördüğü en düşük seviye olan %13,16’dan günü tamamladı.

Yabancıların en çok işlem yaptığı hisse senetleri

 

Günün önemli şirket haberleri 27/01/2021

 

Bankacılık endeksinde alıcılı seyir kayıpları toparladı

 

Volatil ve yönsüz fiyatlamalar dikkat çekti

 

Aşağı yönlü risk unsurları gündemdeki yerini koruyor

 

Endekste yatay seyir bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)