E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Zaten darbe yapmak istiyorlardı"---

"Zaten darbe yapmak istiyorlardı"

Zaten darbe yapmak istiyorlardı
19 Ağustos 2013 - 16:03 borsagundem.com

Dünyaca ünlü bilim adamı Noam Chomsky, Mısır'da yapılan darbe ve sonrasında ordunun tutumuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Dünyaca ünlü bilim adamı Noam Chomsky, Mısır’da yaşanan olayların ‘iç savaşa’ dönüşebileceği uyarısında bulundu.
Yaptığı açıklamada Chomsky, iç savaşın Müslüman Kardeşler'in reaksiyonuna bağlı olduğunu belirtti. Chomsky, Müslüman Kardeşler'in şu ana kadar oldukça ölçülü davrandığını, ancak birçok Ortadoğu uzmanının Mısır ordusunun uyguladığı şiddetin Müslüman Kardeşler'i şiddete kışkırtma ve daha büyük katliamları meşrulaştırma amacı taşıdığını belirttiğini anımsattı.
Ünlü bilim adamı, "Bence Mısır ordusu zaten bir darbe yapmak istiyordu ve 30 Haziran'daki büyük gösteriler onlara bunu bir gerekçe olarak kullanma fırsatı verdi" şeklinde konuştu.
ABD ve AB’nin Mısır’daki darbeyle ilgili tutumuyla ilgili "Mısır ordusu ile ilişkileri kesmek istemiyorlar. Ama katliamlara da göz yummak istemiyorlar. Bu da ister istemez çekimser bir tutumda olmalarına neden oluyor" diyen Chomsky, darbenin dış bağlantılarıyla ilgili şunları söyledi:
“Dış politika bağlamında gördüğüm bağlantılar, Arap dünyasıyla bağlantılı olanlar. Katar’ın Müslüman Kardeşler'i, Suudi Arabistan ve BAE’nin ise askeri yönetimi desteklediğini görüyorum.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)