E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZarrab'ın suşi keyfi ABD'li hukukçuları şaşırttı! Serbest olamaz---

Zarrab'ın suşi keyfi ABD'li hukukçuları şaşırttı! Serbest olamaz

Zarrab'ın suşi keyfi ABD'li hukukçuları şaşırttı! Serbest olamaz
14 Eylül 2018 - 03:46 borsagundem.com

Davayı yakından takip eden ABD'li hukukçular, Zarrab'ın serbest kalmasının hukuken mümkün olmadığını, restorandaki fotoğrafın ancak kendisini savcılığa götüren FBI ajanlarının ‘ayrıcalık’ tanımasıyla gerçekleşmiş olabileceğini söyledi.

Reza Zarrab’ın ünlü Nobu restoranında yanında bir kadınla suşi keyfi yaparken görüntülenmesi ABD'li hukukçuları da şaşırttı. Razi Canikligil'in Hürriyet'teki haberinde Zarrab'ın cezaevinde olması gerektiğini söyleyen Amerikalı hukukçular, işin içinde FBI ajanlarının ayrıcalık tanıması olaileceğini, bunun da yasalara göre suç olduğunu ifade etti. 

ABD’de İran’a yaptırımları delmek suçundan toplam 135 yıl hapis cezasıyla yargılanırken savcılıkla anlaşarak itirafçı tanıklık yapan Zarrab’ın cezaevinde olduğu sanılıyordu.

KEFALET BAŞVURUSU OLSA BİLİNİRDİ

Davayı yakından takip eden Amerikalı hukukçular Reza Zarrab’ın serbest kalmasının hukuken mümkün olmadığını, Nobu restoranda çekilen fotoğrafın ancak kendisini savcılığa götüren FBI ajanlarının ‘ayrıcalık’ tanımasıyla gerçekleşmiş olabileceğini söyledi. Hukukçulara göre bu da federal suç kapsamına girer.

Reza Zarrab’ın itirafçı tanıklığı sayesinde savcılığın mahkemeye vereceği ‘5K1 mektubu’yla çok önemli bir ceza indirimi almasının beklendiğini belirten hukukçular, Zarrab’ın ceza duruşması öncesinde kefalet başvurusunun gizli kalamayacağını, çünkü tüm kefalet başvuruları ve kararların kamuya açık olduğunu söyledi.

Reza Zarrab’ın halen FBI denetiminde New York’ta bir cezaevinin özel bölümünde tutulduğuna inanan hukukçular, daha önce gardiyana rüşvet vererek içeriye içki ve telefon soktuğunu da hatırlattı. Hukukçular Zarrab’ın kendisine eşlik eden FBI ajanı ya da cezaevi kolluk görevlisiyle de böyle bir yakınlaşmaya girmiş olabileceği şüphesini aktardı.



CEZAEVİNE YÜRÜYEREK 3 DAKİKA MESAFEDE

Reza Zarrab’ın yaklaşık 10 gün önce fotoğrafının çekildiği Nobu’nun Downtown şubesi, Zarrab davasını soruşturan New York Güney Bölgesi Federal Savcılığı, duruşmalarının gerçekleştiği mahkeme ve Zarrab’ın yaklaşık bir yıl yattığı cezaevine yürüyerek 3 dakika mesafede. Ünlü Japon restoranı Nobu’da Zarrab ve arkadaşı Ayşegül Akgün’ün birlikte oturdukları masa, pencerenin önünde ve barın tam karşısında.

Reza Zarrab New York'ta suşi restoranında görüntülendi

 

Zarrab'ın yanındaki kadın Ebru Gündeş'in arkadaşı çıktı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gobel6614 Eylül 2018 12:31

    Onun Misyonu, Yalnızca mahkemede başbakanın ismini geçirmekti, misyonunu tamamladı.

  • oktay doğaner14 Eylül 2018 08:09

    vazifesini yerine getirdi. ona artık herşey serbest.

  • KILIÇ14 Eylül 2018 07:55

    AİLE MEFRUMU YOK AHLAK YOK YARATIKTAN BİR FARKI YOK .BU ÜLKEYE AYAK BASTIRANLAR SORGULANMALI ŞU ANDA SURİYELİLER İÇİNDE AYNI ŞEYLERİ DÜŞÜNÜYORUM BAKINCA ÜÇ BEŞ EVLİLİK YAPMIŞ İŞİ GÜCÜ PİSLİK AİLE DİYE BİR DÜŞÜNCESİ YOK GELİR DİYE BİR DÜŞÜNCESİ YOK TAKIP TAKIP ÇOCUK DÖKÜM YAPIYORLAR BUNLARDA İNSANLIK SORGULANIR.