E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZarrab'ın avukatlarından sürpriz hamle---

Zarrab'ın avukatlarından sürpriz hamle

Zarrab'ın avukatlarından sürpriz hamle
22 Eylül 2016 - 15:57 borsagundem.com

Reza Zarrab'ın avukatları mahkemeye sundukları son dilekçe ile savcı Preet Bharara'yı seçim yapmaya zorladılar

ABD’de tutuklu bulunan Reza Zarrab’ın avukatları, mahkeme hakimi Richard Berman’ın İstanbul’da katıldığı bir uluslararası sempozyumda, 17-25 Aralık sonrasında Türkiye’de hukukun üstünlüğünün zarar gördüğüne ilişkin yorumları nedeniyle tarafsızlığını kaybettiğini ve “davadan çekilmesi gerektiğini” öne sürmüşlerdi. Bharara ise, Hakim Berman’ın yaptığı yorumun “genel bir yorum” olduğunu savunarak, davaya aynı hakimin devam etmesi gerektiğini vurgulamıştı.

AVUKATLAR; “SAVCILIK HEM 17-25 ARALIK’I KANIT GÖSTERİP, HEM DE HAKİM DEVAM ETSİN DİYEMEZ”

Zarrab’ın avukatları, Bharara’nın hakimin davaya devam etmesi yönündeki çıkışının ardından dün mahkemeye sundukları son dilekçede, “Savcılık hem Türkiye’deki 17-25 Aralık soruşturmalarını ABD’deki bu mahkemede kanıt olarak sunup, hem de aynı soruşturmalar konusunda yorum yapmış olan hakimin davaya devam etmesini isteyemez” tezini işlediler. Dilekçede, savcılığın mahkemeye daha önce sunduğu dilekçelerde, Zarrab’ın Türkiye’de yargılanmaktan “soruşturmayı yürüten polis ve savcılık ofislerinin tamamen değiştirilmesi ile kurtulduğuna” atıf yapıldığı vurgulanarak, aynen şöyle denildi;

“Eğer Reza Zarrab duruşmada ifade verirse, savcılık kesinlikle kendisine Türkiye’de yaşanan olaylar konusunda sorular soracaktır. Bu da, mahkeme Hakimi’nin savcılığın Türkiye’de yaşanan olayları iyi niyetle gündeme getirip getirmediği konusunda karar vermek zorunda bırakacaktır. Ve eğer Zarrab hüküm giyerse, Savcılık kendisi hakkında Türkiye’deki sözde yolsuzluklarını da yansıtacak bir ceza isteyebilecektir. Mahkeme hakiminden de, Savcılığın Türkiye’deki adalet sisteminin gerçekte yolsuz olduğuna ilişkin görüşünü- ki Hakim de bu görüşü sempozyumda dile getirmiştir- onaylayıp, bu yönde istenecek cezayı onaması beklentisi doğacaktır.”

Sözcü

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)