E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZarrab davasında kritik gelişme: Gizli dosyalar açıklanacak---

Zarrab davasında kritik gelişme: Gizli dosyalar açıklanacak

Zarrab davasında kritik gelişme: Gizli dosyalar açıklanacak
16 Kasım 2021 - 22:43 borsagundem.com

New York’ta aralarında Halkbank’ın da bulunduğu dokuz sanığın yargılandığı Reza Zarrab davasında gizlilik kaydıyla dava dosyasına konulan belgelerin bazılarının kamuya açıklanacağı duyuruldu

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde devam eden Reza Zarrab davasında, farklı zamanlarda gizlilik kaydıyla dava dosyasına konulan belgelerin bazılarının kamuya açılacağı belirtildi.

VoA Türkçe'de yer alan habere göre, Hakim Richard Berman, 1 Kasım’da savunma ve savcılığa gönderdiği mektupta, son gelişmeler çerçevesinde dava dosyasındaki bazı gizli belgeler için gizlilik kararının kaldırılmasına itirazlarının olup olmadığını sormuştu. Berman’ın mektubuna taraflardan yanıt geldi.

New York Güney Bölgesi Başsavcısı Damian Williams, dün hakim Berman’a yazdığı cevap mektubunda savunma ve savcılığın, hakimin gerekli gördüğü şekilde son gelişmelerle ilgili dosyada üzerinde gizlilik kararı bulunan bazı belgelerin kamuya açılmasına bir itirazı olmadığı belirtti.

New York’ta aralarında Halkbank’ın da bulunduğu dokuz sanığın yargılandığı Reza Zarrab davasında, davanın ilk başladığı 15 Aralık tarihinden itibaren gizlilik kararı konulan 50’ye yakın dosya bulunuyor. Gizlilik kararı bulunan dosyalardan hangilerinde gizlilik kararının kaldırılacağına hakim Berman karar verecek.

1 Kasım’da gizlilik kararı kaldırılan bir belgeye göre, Zarrab’ın 2018 yılında mahkemeye kefalet karşılığında tutuksuz yargılanmak için başvurduğu, hakimin de başvuruyu kabul ettiği ortaya çıkmıştı.

Reza Zarrab'ın ABD'de nasıl serbest kaldığı ortaya çıktı

Halkbank davasında yeni gelişme

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • reyiz17 Kasım 2021 20:55

    esas gelecek milyarca dolar ceza bakalım kime ödetecekler..

  • Berber Bekri 17 Kasım 2021 10:47

    Birilerine gözdağı veriyorlar istediklerini yaptırmak için açıklamazlar koz olarak kullanmaya devam ederler...

  • Vatandaş17 Kasım 2021 09:27

    Bu şahsı görmek beni rahatsız ediyor.Savaştayım ve halkbank yönetimi benim mücadeleme karşı, bankamı tarihinin en kötü fiyatıyla Abd ye teslim etti. Ha savaşta cepheni teslim etmişsin, ha ekonomik savaştada bankanı teslim etmişsin. Benim için hiç farkı yok. Ben zararda yıllardır bekliyorum. Kimin için ne için bekliyorum. Kendi kurumunu bile koruyamayan bana vatan sevgisinden bahsetmesin. Açıkla kardeşim, vatandaşın üstüne tüm mermileri boşaltmışsın zaten neyi bekliyorsun. Adaleti yeryüzünden hepiniz sildiniz.

  • Mucise Reis ;)17 Kasım 2021 08:00

    koskoca banka oyucak olodu bee :D bankayı oyuncak yapanların yatırımcıları mahdurıyetının mahkemeye verılmesı lazım. 

  • yorum16 Kasım 2021 23:29

    ne halkbankmış cezası neyse verin çıksın aradan uzattınızda uzattınız birşey yok gündemde gündem dolduruyorlar

  • Sc16 Kasım 2021 23:25

    Amerikan da Zarrab ında ....

  • Pala17 Kasım 2021 09:22

    Zarrab da Amerika da senin...

  • MD..Edep..Edep..16 Kasım 2021 23:11

    Hadi inşallah..

  • Varol16 Kasım 2021 23:11

    Üretilen mi yoksa gerçekten gizli mi nerden bilecez

  • İtri17 Kasım 2021 09:22

    Bakan Bayraktar hepsi doğru dedi,

  • MD..Edep..Edep..16 Kasım 2021 23:36

    Vallahi hemşerim Allah akıl vermiş irade vermiş.. Birileri bu adamı sana vatansever olarak TV ye çıkarıp yutturmuşlardı.. O zaman da sen bunu yemiştin ama milyonlarca insan bunun düzenbaz olduğunu biliyordu.. Bence bi durum değerlendirmesi yap, aklını kullan ve araştır..