E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisZarrab aracı kurum almaktan vazgeçmiş! ---

Zarrab aracı kurum almaktan vazgeçmiş!

Zarrab aracı kurum almaktan vazgeçmiş!
25 Aralık 2013 - 07:23 borsagundem.com

Operasyonunun kilit isimlerinden Reza Zarrab’ın para transferi yapmak için aracı kurum satın almak istediği iddia edildi

Yolsuzluk ve rüşvet iddiaları üzerine başlatılan 17 Aralık operasyonunun kilit isimlerinden Reza Zarrab’ın bir foreks şirketi kurmak için Sermaye Piyasası Kurulu’na başvurduğu ancak izin alamadığı öğrenildi. Habertürk'ten Rahim Ak'ın haberine göre, Zarrab, foreks izni almak için bu lisansa sahip olan mevcut aracı kurumlardan birini satın almak istedi.  Bunun için aracı kurumu satacak olan kişi ile birlikte SPK binasına gidip ön görüşme bile yaptı. SPK yetkililerine Ebru Gündeş’in kocası olarak tanıtılan Zarrab’ın İran bağlantısından söz edilmediğini belirten SPK kaynakları, “Ancak aracı kurumu dönüştürse bile sorun olacağını anladığı için bu aracı kurumu almaktan vazgeçti” diye konuştu.

BABASI PARALEL BANKACILIK YAPIYOR

Foreks şirketleri ağırlıklı olarak kaldıraçlı döviz ve altın alım satımı yapıyor. Şu anda Türkiye’de foreks izni SPK’nın izin verdiği aracı kurumlarda bulunuyor. Kaldıraçlı işlemlerle 1 liralık sermaye ile 100 liralık pozisyon alıp işlem yapmak mümkün. Tabii ki riski ve kazancı da yüksek. Ancak Zarrab’ın foreks işlemi yapmak için değil babası Hüseyin Zarrab’ın Dubai’de bulunan şirketi Al Nafaas ile altın ve döviz transferi yapmak için foreks şirketi kurmak istediği belirtiliyor. Reza Zarrab’ın babası Hüseyin Zarrab’ın Dubai’den dünyanın herhangi bir yerine özellikle de bankacılık sisteminin işlemediği Afganistan, Pakistan, Sudan gibi ülkelere para transferi yaptığı ifade ediliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kadir25 Aralık 2013 11:53

    halil cebındekı parayı düşünüp yolsuzluklara göz yumacaksın öylemi işte böyle kafalar yüzünden canım ülkem bu halde.yazıklar olsun.

  • mustafa25 Aralık 2013 11:25

    ebru gündeş te akşam pişkin pişkin o ses türkiyede hala o detone bu bilmem ne diyor sayın acun ılıcalı sen kim adamısın da o halen yanında arkadaş biz seni dürüst biri olarak tanıyoruz yokse sende mi fetocusun yada illegal yollardan köşeyi dönenlerden misin????????

  • halil25 Aralık 2013 07:46

    Keşke alsaydı. Borsanın işlem hacmi artardı..