E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZarrab, ABD lehine tanıklık yapacak---

Zarrab, ABD lehine tanıklık yapacak

Zarrab, ABD lehine tanıklık yapacak
28 Kasım 2017 - 17:22 borsagundem.com

ABD'de tutuklu iş adamı Reza Zarrab'ın ambargo davasına ilişkin olarak tanıklık yapacağı öne sürüldü

İş adamı Reza Zarrab, ABD'de devam eden davada savcılık için tanıklık edecek. Bloomberg News'den Christian Berthelsen ve Bob Van Voris'ın haberine göre, Halkbank’ın eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın avukatı Robert Fettweis, Reza Zarrab’ın savcılık lehine tanıklık edeceğini söyledi. Avukat Salı günü mahkemede Zarrab’ın ABD hükümetinin en önemli tanığı olacağını belirtti. DHA'nın haberine göre, ABD'li savcı Reza Zarrab'ın suçlamayı kabul ettiğini ve Atilla’ya karşı tanıklık yapmak üzere bugün ya da yarın mahkemeye getirileceğini söyledi. 

ABD’de görülecek İran’a ambargoyu delme davasında mahkemedeki tek sanığın eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla olması kesinleşmişti.

Davanın yargıcı Richard Berman seçilen jüri üyelerine tek sanığın Atilla olduğunu söylemişti. Bu gelişmeye rağmen davanın merkezinde olan Reza Zarrab’ın ABD ile anlaşıp anlaşmadığı ve Atilla aleyhine tanıklık edip etmeyeceği soruları yanıt bekliyordu. Savunma avukatının açıklamasıyla bu sorular yanıt verilmiş oldu.

Hükümetten ilk Zarrab tepkisi

Atilla karşı karşıya olduğu sahtekarlık, ambargo kurallarını ihlal etme ve para aklamak için komplo kurma suçlamalarını reddetti. Davada, aralarında eski bakan ve banka yöneticilerinin de bulunduğu 9 kişi suçlanıyor ancak sadeceZarrab ve Atilla gözetim altında tutuluyor. Suçlanan isimler ABD’nin ambargo uyguladığı sırada İran’ın küresel finansal sisteme erişmesinde ve dolarla iş yapabilmesine aracı olmakla suçlanıyor.

Jüri 12 kişiden oluşuyor; 6 kişi ise yedek. Jüri üyelerinin kimlikleri kamudan gizlenecek. Yargıç jüri üyelerine mahkemede numaralarla hitap edecek.

Jüri seçiminin bitmesiyle Atilla’nın avukatları duruşmanın iki hafta ertelemenmesini talep etti. Avukatlar savcı tarafından kendilerine sunulan dökümanlarda çok sayıda değişiklik yapıldığını öne sürdü.

Dava resmi olarak kayıtlarda İngilizce olarak U.S. v Zarrab, 15-cr-867, U.S. District Court, Southern District of New York (Manhattan) olarak geçiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (21)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dcevik29 Kasım 2017 08:27

    Milli ve yerli siyaset üretmeden sadece PKK fetö ve ABD den medet uman zavallı Erdoğan düsmanları

  • Murat28 Kasım 2017 23:49

    Tuh bizimkiler gene kandirildi. Hani bu uyrugu belirsiz zaraf is adami idi. Buyuklerimiz oduller vermisti. Ayip oluyor artik kandirmayin bizi lutfen.

  • Gfg28 Kasım 2017 22:48

    Bakalim sonu nereye varacak

  • vatansever28 Kasım 2017 22:38

    ver mehteri ver bi zarrap tir gidiyor muz cumhuriyetiyiz hersey den bizim borsa etkileniyor

  • Baron28 Kasım 2017 22:19

    Türk askerinin kafasına çuval geçirilince müzik notasından bahsedip hayır sever Rezayı şanlı Türk bayrağı nın önüne geçirip onun için ABD ye nota veren yerli ve milli hükümetimiz ne tesadüf yine kandırıldı!!!!

  • otomatikbes28 Kasım 2017 21:36

    her şeye eyvallah da şimdi bu zarrab, başında 'dünya lideri' olan koskoca Türkiye devletini, yarım akıllı ebru gündeş'i kandırmadan önce mi kandırmış sonra mı kandırmış? ak parti sözcüsünün ebru gündeşle beraber canlı yayında ağlaması şartıyla ben affediyorum bir vatandaş olarak

  • fatih28 Kasım 2017 21:00

    daha düne kadar zarrab denen şahısa ödüller verip işadamı sayan mahluklar şimdi kalkmış zarrab ne oldu diye soranları vatan haini abd yanlısı ilan ediyor . dönekliğin bu kadarı da fazla....

  • mahmut28 Kasım 2017 20:10

    Hayırsever iş adamı!Hiç kuruşluk canlıyı baş tacı edenler ne diyorlar bir bakalım...

  • yandı gülüm keten helva28 Kasım 2017 18:44

    duruşmayı takip edip suçlamaları öğrenmeye çalışanlara şaşmamak elde değil. aşağıda bilumum abd müttefiklerinin suçlamaya konu derme çatma maddelerini hem de kamilen bulabilirsiniz. ilahi içimizdeki abd liler. bu işten bir b çıkmaz, siz de yine yaya, kemal yine maraton...

  • GALİP28 Kasım 2017 18:28

    REİSE BİŞEY OLMAZ. ÜLKE DIŞINDA PARASI OLMAYAN ADAMI SUÇLAYIP DURMAYIN.

  • Alpertunga28 Kasım 2017 18:27

    Halimize bakarmısınız.Koskocaman ülkeyi yönetenler,bir şarlatanla ne hale getirdiler ülkemizi.çok yazık çok.

  • HARAMZADELER28 Kasım 2017 18:09

    ETRAFINIDAKİ HAİNLİK SİRSİLES HİÇDE HAFFE ALINACAK KADAR AZ DEĞİL..

  • sinirli28 Kasım 2017 17:55

    doların şişkinliği birkaç güne indi

  • NAMUS MESELESİ28 Kasım 2017 17:46

    SİZLER ÜLKENİN NAMUSLU ŞEREFLİ VATANDAŞLARINI VATAN HAİNLİĞİ İLE SUÇLAYIP FİŞLEDİNİZ

  • Dcevik 29 Kasım 2017 11:35

    kim dilsiz şeytan kim doğruyu söylüyor görülüyor. fetönün Müslümanlara mı hizmet ettiği yoksa abd nin menfaatlerine mi çalıştığı bu kadar açık ortada iken neyin kafasını yaşıyorsunuz anlayamadım.

  • Osman28 Kasım 2017 21:42

    Doğruyu söyleyince abd yanlısımı olunuyor darbe benim yüzümdenn diyen kim kendi menfaatiniz için dilsiz şeytan olamayın

  • Dcevik28 Kasım 2017 18:04

    Namus meselesi adlı yorum yapan ABD menfaati hizmet edincemi namuslu şerefli olunuyor

  • NAMUS DAVASI 28 Kasım 2017 17:43

    HALKBANKSININ BEYLERBEYİNDEKİ İNŞAATINDA ÇALIŞMIŞ VE KISA SÜRE SONRA İNŞAAT YÖNETİMİ TARAFINDA SÖZLÜ VE BEDENSEL OLARAK ALGI YÖNETİMİNE MAĞRUZ KALMIŞ VE İŞDEN ÇIKARILMIŞLIĞIM ASLINDA HERŞEYİ ANLATIYOR..

  • BU SİLAH TÜÇÇARLIĞI VE BANKA ÜZERİNDEN ÖDEMELER 28 Kasım 2017 17:40

    HALA ANLAMAYAN VAR MI?ORTADOĞU SİLAH TİÇARETİ DA ALINDIĞINDA ..ZARRAF KONUSU TAS TAMAM TEORİK

  • wers28 Kasım 2017 17:37

    alın bakalım birde buradan yiyin ama şaşırmadım kaç gündür olayın böyle olduğu belliydi

  • Hakan28 Kasım 2017 17:36

    Sen 16 yıl boyunca milletine sırt çevir fetö denen hoca gibi soytarılara hocam gel artık diye yalvarıp devlet kurumlarına kendi imzanla yerleştir terörüstleri milletinş yoksay sonucu da milete ödet sonra allah beni affetsin diye yalvar